Veckobrev för vecka 45

Hoppas alla hade ett bra höstlov. Nu börjar vi längta efter snö och kyla.

Den här veckan har vi jobbat vidare med språklek och matte. I språklek jobbar vi nu med att sätta ett ljud framför ett ord, tex. vilket ord får man om man sätter ett f framför ordet år?

Vi har kommit fram till siffran 6 i matte. Troll nummer sex, vad tror ni att han bara vill äta? :)

Har ni sett de fina björnarna som barnen gjort, de hänger i grenen i hallen. Vi har pratat om björnar, ritat fina höstlovsbilder och gjort kopiering.

Efter friluftslivet i torsdags började vi träna på Luciasångerna. Vi kommer ha Lucia den 12 december så ni föräldrar får komma och titta, Luciatåget kommer att framskrida ute. I Luciatåget får barnen vara Lucia, tärna, tomte, stjärngosse eller pepparkaka. Man får ha ytterkläderna på sig under Luciakläderna. Uppträdandet är kl 18 den 12 dec. ute på fritidsgåren.

Veckan innan höstlovet missade vi att det var Nallens dag. Vi tar igen det nu till veckan. Alla barn får ta med sig att gosedjur på onsdag (16/11). Gosedjuren får följa med barnen hela dagen, förutom till maten, då får gosedjuren stanna i soffan. Barnen kommer få berätta lite om sitt gosedjur under dagen, vad det heter, när de fick sitt gosedjur och av vem.

Vecka 46 är det barnboksveckan så läs gärna lite extra för ert barn. Vi läser ur en bok varje dag i fsk när barnen äter sin frukt.

Vi går inte ut i skogen till veckan. Då ska 3:orna komma och läsa för barnen i klassen. Så ingen matsäck behöver packas, men man får gärna lägga i en frukt.

I måndags fick vi ett brev av en tomtenisse. Nissen kände sig lite ensam och ville ha tips från klassen hur man kan göra för att få kompisar. Klassen kom på väldigt bra tips som vi skickade till nissen. Nissen ville även ha tips på vad han/ hon kan göra för fritidsaktiviteter på eftermiddagarna. Barnen ritade väldigt fina bilder på vad man kan göra för fritidsaktiviterter- Även de har vi gett till nissen. Han/ hon har en brevlåda utanför sitt lilla bo, där har alla barnen fått posta sin bild.

Tisdagen den 15/11 stänger fritids kl 16.

Kom ihåg att lämna in fritidslappen om jullovet.

Ha en underbar helg!

/ Therese, Kattis och Maria

Måndag 14/11

hamburgare