Veckobrev inför vecka 47

Veckobrev från fsk a inför vecka 47

Hejsan!

Ännu en vecka har nått sitt slut och det känns som veckorna bara rusar på. Vi började veckan med ”Min bok” och barnen fick rita och måla något som de önskar att göra när snön och vintern kommer på riktigt. Det blev härliga teckningar med skidåkare, snögubbar mm. Så nu får vi hoppas att snön och lite kyla kommer för att stanna. Vi vill berömma er föräldrar ännu en gång att barnen har så bra kläder att vistas i utomhus.

I språkleken har vi fortsatt med rim och ramsor, klappat stavelser, jobbat med ord och meningar mm.

På matten har vi jobbat med vårt kartläggningsmaterial och denna gång handlade det om tärningsspel. Vi testade bl.a. om de kunde känna igen antalen 1-6 utan att räkna på tärningen, storleks ordna sifferkorten 1-6, om de visste vilken siffra vi hade tagit bort medan de blundade osv. Vi har också jobbat vidare med mönster.

På idrotten i tisdags hade vi en hinderbana med åtta olika stationer till barnens förtjusning. De tycker att det är jätteroligt att gå på balansgång, hänga i ringarna, klättra upp på en plint och hoppa ner på en studsmatta, hänga i lianerna mm.

Vi har också haft sångsamling tillsammans med förskoleklass b och båda 3:orna då vi tränade på våra luciasånger. Nu ser vi fram emot luciakvällen och eftersom vi skall vara utomhus är det bra att tänka på att varma kläder måste få plats under.

På torsdagen uppmärksammades barnboksveckan och eleverna i årskurs två läste sagor för oss.

Vi har ett önskemål och det är att mandariner och apelsiner skalas hemma och lägges i burk eller plastpåse. Detta för att vi skall få längre tid att läsa under vår ”frukt och bokstund”.

På torsdag 25 november stänger fritids kl:16.00 eftersom personalen har konferens.

Vecka 47:

Måndagen 22 november

Kycklingburgare, bröd, dressing och klyftpotatis

Tisdagen 23 november

Idrott utomhus.

Köttfärssås och pasta

Onsdagen 24 november

Husets fisk

Torsdagen 25 november

Friluftsliv, de som vill tar med en liten fika.

Kom ihåg! Fritids stänger kl:16.00

Korv och mos

Önskar er en riktigt trevlig helg!

Anna-Mari, Tina och Agnes

Veckobrev från fsk a inför vecka 47

Hejsan!

Vecka 47:

Måndagen 22 november

Kycklingburgare, bröd, dressing och klyftpotatis

Tisdagen 23 november

Idrott utomhus.

Köttfärssås och pasta

Onsdagen 24 november

Husets fisk

Torsdagen 25 november

Friluftsliv, de som vill tar med en liten fika.

Kom ihåg! Fritids stänger kl:16.00

Korv och mos

Önskar er en riktigt trevlig helg!

Anna-Mari, Tina och Agnes

Senast uppdaterad: 19 november 2021