veckobrev inför v.46

Hej på er!!!

Då var vi i gång igen efter höstlovet. Hoppas ni alla har haft ett skönt lov.

Den här veckan och två veckor framåt v.45-47 har vi en elev (Agnes) från Barn och fritidsprogrammet Mora Gymnasium som gör sin praktik här hos oss.

Vi började veckan som vanligt med ”Min Bok”. Barnen fick rita och måla något som de gjort under höstlovet.

I språkleken fortsätter vi med rim och ramsor, klappa stavelser. Vi har även arbetat lite med ord och meningar. Vad är en mening? Vi har räknat ord i meningar och nämner hela tiden med att en mening börjar med stor bokstav och slutar med en punkt.

I matte har vi fortsatt med mönster och arbetat med begreppet lika med.

På idrotten i tisdags promenerade vi runt några varv på vår slinga som vi har på skolan.

I onsdags gjorde vi en rolig uppgift. Barnen skulle återberätta en saga Vi läste sagan om ”Guldlock och de tre björnarna” sedan delade vi ut ett A4 papper, som vi hade vikt i tre delar. Barnen skulle sen måla 1. Hur sagan började. 2. Vad hände mitt i sagan samt 3. Hur slutade sagan. De var många roliga bilder som vi fick se och alla barnen kunde sen återberätta sagan med hjälp av sina bilder. Barnen var jätteduktiga.

Om fyra veckor är det dags för lucia. Vi har haft vår första träning tillsammans med Fsk B och 3A+B. Vi kommer att visa upp vårt luciatåg för er föräldrar, syskon och andra släktingar onsdagen den 8 december klockan 18.30. Vi kommer att vara utomhus. Det här är något som vi gjort under flera år och det är så fint och stämningsfullt. Mer info kommer senare.

måndag 15/11

Pasta med skinksås

tisdag 16/11

Idrott, inomhus