Veckobrev inför 45

Veckobrev från Fsk a inför vecka 45

Veckorna bara rusar i väg och nästa vecka har vi höstlov och skolan är stängd. Efter höstlovet kommer vi att börja med våra utvecklingssamtal tillsammans med er och ert barn. Samtalen kommer att handla om hur barnet trivs här i förskoleklass. Ni kommer att få ett papper med er hem där barnet skall fylla i vilken känsla de känner inför till exempel när de är på väg till skolan, samlingen, matsalen, kompisar, idrotten mm. Papperet tar ni sedan med er till samtalet. Tider för utvecklingssamtalet får ni inom det närmaste.

Denna vecka har varit bra! Vi började veckan med att uppmärksamma FN dagen som var i söndags den 24 oktober. Vi pratade om alla barns rättigheter i samhället. Vi målade även fjädrar som var vårt bidrag till den fredsduva som hela lågstadiet skall göra tillsammans.

På idrotten utomhus lekte vi lekar som ”knack, knack är mulle hemma” och ”tomtesmyg”.

Vi har jobbat vidare med språklek och matten. På onsdagsmorgonen hade vi en mysig stund med massagesaga, lugn musik och tända ljus. Detta uppskattar barnen verkligen!

Veckan avslutades i torsdags med att de som ville fick klä ut sig. Det tyckte de var skoj! Det var fina häxor och monster som lekte utanför Siljanssågens kontor på friluftslivet.

På torsdagen var det också fröken Lenas sista dag i förskoleklass. Hon har valt att gå i pension nu två år tidigare och vi önskar henne en skön och härlig ledighet. Men Lena kommer också att vikariera här hos oss framöver och det uppskattar vi och ser framemot.

Lena började här på Noretskolan när skolan öppnades 1979, så hon har varit trogen sin arbetsplats i hela 42 år. Helt fantastiskt!

Vecka 45:

Måndag 8 november

Kyckling nugggest, sötsur sås och ris

Tisdag 9 november

Idrott utomhus.

Fiskgratäng, fiskbullar med dillsås, potatis

Onsdagen 10 november

Ostsoppa med gröna sojabönor, bröd, pålägg och frukt

Torsdagen 11 november

Friluftsliv. Tag med sittunderlag och fika för de som önskar.

Korv och makaroner

Obs! Fritids är stängt måndagen 1 november. Personalen har planeringsdag.

Skolan börjar igen måndagen 8 november.

Förvarning: Fritids stänger kl.16.00 torsdagen 25 november. Personalen har personalkonferens.

Önskar er ett riktigt skönt höstlov!

Anna-Mari, Tina och Lena

Har ni frågor eller funderingar mailar ni till kristina.jonsson@mora.se eller till anna-mari.westerling@mora.se

Senast uppdaterad: 29 oktober 2021