veckobrev inför v.43

Veckobrev inför vecka 43

Hej på er!

Nu är det endast en vecka kvar innan det blir höstlov. Tiden bara rinner i väg.

Hoppas att alla nu har prenumererat på Fsk A nyheter på nya hemsidan (noretskolan.se). Hör av er om ni behöver hjälp. Vi kommer fortsättningsvis att lägga ut veckobrevet där men vi kommer också att sätta upp ett veckobrev på dörren in till hallen.

Vi började veckan med att barnen fick måla och rita något som de kom ihåg från friluftsdagen.

I språkleken har vi fortsatt med rim, ramsor och lyssnandelekar. I matte har vi arbetat med siffran ett och med begreppet lika mycket (lika med). Vi har pratat om vad ett mönster är sen har barnen fått bygga egna mönster och berättat för oss hur de tänkt.

I tisdags kunde vi inte ha idrott inomhus eftersom idrottshallen var upptagen pga vaccination för 12-15 åringar. Vi tog en promenad i stället.

Vi har börjat med ett material som heter Lyckostjärnan. Det är en högläsningsbok med tillhörande arbetsbok. Där tränar barnen sin läsförståelse samt att bli en god lyssnare.

Vi har nu fått några fall av Covid 19 här på lågstadiet (bland elever). Enligt rekommendationerna ska barn från förskoleklass testa sig vid symptom. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att stoppa smittspridningen.

Måndag 25/10

Köttbullar, potatis och sås

Tisdag 26/10

Idrott utomhus

Vegetarisk sås med pasta

Onsdag 27/10

Rimmad fisk, potatis och sås

Torsdag 28/10

Friluftsliv ta med liten fika

Köttfärssoppa, bröd och pålägg, frukt

Vi önskar alla en trevlig helg!!

Tina J, Anna-Mari och Lena

Senast uppdaterad: 22 oktober 2021