veckobrev 42

Veckobrev från fsk a inför vecka 42

Hej på er!

Vi började veckan med att barnen fick arbeta med ”min bok” och de fick rita sitt ”favoritställe”. Det var allt från fotbollsplaner till sin egna säng. De fick även under dagen träffa sina faddrar från 3a och 3 b. Vi lekte ute på gården för att lära känna varandra. Barnen tyckte att det var spännande och roligt.

På språkleken har vi arbetat med rim och ramsor, fortsatt med lyssnandelekar mm.

Under höstterminen kommer vi fortlöpande att genomföra ett kartläggningsmaterial som heter ”Hitta språket” och ”Hitta matematiken”. Detta för att kartlägga var eleverna befinner sig i sin språkliga medvetenhet och sitt matematiska tänkande. Detta är obligatoriskt att genomföra för alla förskoleklasselever i hela Sverige. Vill ni få mer information kring detta kan ni gå in på skolverkets hemsida.

På onsdagen hade vi en härlig friluftsdag i Rödmyrsskogen tillsammans med den andra förskoleklassen och våra faddrar i 3:orna. Temat handlade om Robin Hood och vi fick utföra en mängd roliga uppdrag på vår ca. 6 km långa vandring. Barnen var så duktiga att gå den långa sträckan och utan att klaga. Höjdpunkten var när vi kom till lek och matplatsen, där vi först fick träffa kung Rickard Lejonhjärta för att sedan äta korv med bröd och vår matsäck. Därefter hade de jätteroligt att leka i skogen med varandra.

På torsdagen bakade de barn som fyllt år i september och två av dem som fyllt år i oktober. Vi hade sedan kalas i klassrummet och mumsade på de goda muffinsen.

Nästa vecka får vi en elev från Barn och utbildningsprogrammet åk:3 som heter Fia. Hon kommer att vara hos oss under vecka 42-43. Vi hälsar henne välkommen till oss!

Vecka 42:

Måndag 18 oktober

Blodpuddning, potatisbullar, keso och lingonsylt.

Tisdag 19 oktober

Idrott inomhus. Inget ombyte.

Lasange

Onsdag 20 oktober

Ungspocherad kolja, citronsås och potatis.

Torsdag 21 oktober

Friluftsliv. De som vill tar med en lite fika.

Grekiskfärsrätt, tzatziki och potatis.

Förvarning:

• Under vecka 44 är det höstlov och då är skolan stängd. Fritids är öppet som vanligt, förutom måndagen den 1 november då personalen har planering. Vid behov finns det ett jourfritids som är öppet i kommunen.
  • Torsdagen 25 november stänger fritids kl:16.00, eftersom personalen har konferens.

Trevlig helg!

Önskar Anna-Mari, Lena och Tina J.

Senast uppdaterad: 15 oktober 2021