Veckobrev inför vecka 18

Veckobrev inför vecka 18

Hej på er!!

Barnen började veckan med att rita och måla en bild av ett skelett. Det blev flera diskussioner om dinosaurier, grottmänniskor, om hur livet startade på jorden.

Vi har haft språklek och matte. Vi fortsätter med att lyssna efter ljud, vilket ljud kommer först, sist och i mitten av ordet. Vi har också lagt ut klossar, ett för varje ljud i ordet. I matte har vi arbetat med jämna och udda tal.

Vi har arbetat med ”Lyckostjärnan”. Barnen arbetade i sin arbetsbok med sammansatta ord. De skulle också kopiera en bild samt att rita klart andra halvan av en bild så att figuren blev hel.

I onsdags var vi i samlingssalen och tittade på årets talangjakt. Det var så roligt att Bella och Louise ville vara med och uppträda och dem var så duktiga Det brukar inte vara några barn i förskoleklasserna som vill vara med. De vill gärna se och uppleva hur det går till först. Direkt efter var det flera barn som sa att nästa år skulle dem vara med.

Det är många barn som fyller år nu på våren och tidig sommar. Den här veckan har vi bakat med Lukas, Milia, Aldar och Emma. Sista timmen i tisdags fick de bjuda sina kompisar på kalas.

Det var lite skillnad i vädret när vi gick till skogen i torsdags. Det var en skillnad på nästan 20 grader jämfört med veckan innan. Det är så roligt att se barnen i skogen vilken aktivitet det är.

Den här veckan har vi börjat träna på skolavslutningssångerna. Det är bara sex veckor kvar av barnens första läsår här på Noretskolan. Tiden har bara rusat iväg,,

Vi har nu börjat med utvecklingssamtalen och vi kommer att fortsätta några veckor framåt, så ha koll på när det är er tur.

Måndag den 1/5 är en röd dag i almanackan då är skolan stängd. Vi ses på tisdag 2/5 kl. 8.00

Måndag 1/5

INGEN SKOLA


Tisdag 2/5


Fisk potatis och sås

Onsdag 3/5

Idrott, ta med ombyte

Thaigryta och matvete

Torsdag 4/5

Friluftsliv, liten fika

Soppa, bröd, pålägg och frukt

Trevlig Valborg önskar vi er alla!!!

Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 28 april 2023