Veckobrev för Förskoleklass A inför vecka 13

Veckobrev för förskoleklass A inför vecka 13.

Vi började på måndagsmorgonen med trafik. Vi pratade om cykling och vad man behöver när man är ute och cyklar, var man får cykla och på vilken sida man cyklar på. Att man ska ha hjälm på sig och att man cyklar tillsammans med en vuxen i trafiken.

I språkleken jobbar vi vidare med ljud, lägga ut klossar ett för varje ljud, första och sista ljudet.

I matte jobbade vi med att bygga tal. Några jobbade med siffran 8.

På idrotten lekte vi leksaksaffären. Sen använde vi rock ringar, som vi sprang runt och som vi tex. skulle sätta 8 fingrar i en rock ring, 5 pannor mm. Barnen fick samarbeta och tänka på hur löser vi den här uppgiften tillsammans, behöver vi låna in en kompis eller en fröken kanske.

På torsdagen gick vi till skolskogen, talgoxarna spelade och det var ett riktigt vårväder, vi tittade på videungarna som växer för varje vecka som vi går förbi dem. Isen och snön börjar smälta så att det blir stora vattenpölar och de är svåra att låta bli.

När vi kom fram till första gläntan så var marken täckt av is och det var ganska halt. Barnen satt vid bordet och fikade sin lilla matsäck. Efter det började leken, de klättrade och balanserade, 2 av barnen gjorde en gungbräda som de gungade på. De lekte olika rollekar som monster och de lekte några andra lekar tillsammans med barn från B fritids.

Ni är välkomna att titta i era barns klädkorgar, så att det finns kläder att byta om till. För nu börjar era barn bli blöta om både strumpor, byxor och tröjor, trosor/kalsonger!

Vi kommer att ha talangjakt på skolan fsk-3 A och B. Barnen får med en lapp hem om de vill vara med och uppträda, det är helt frivilligt för var och en att vara med. Vi kommer i alla fall att vara med och titta på.

Komihåg att det blir sommartid nu på natten mellan lördag och söndag. Det är dags att ställa fram klockorna 1 timme, om de inte ställer om sig själva förstås.

Trevlig helg önskar Anna-Mari, Karin och Tina.

v.13

Måndag 27/3


Kycklinggryta med kokosmjölk och röd curry

Tisdag 28/3


Köttfärs wok med nudlar

Onsdag 29/3

Idrott! Vi byter om.

Thaisoppa med bröd och chilismör

Torsdag 30/3

Friluftsliv! Ta med en liten matsäck eller frukt och något att dricka.

Pankofisk med sweetchili -raita och ris

Senast uppdaterad: 24 mars 2023