Veckobrev inför vecka 12

Hej på er!

Vi började veckan med att arbeta med NTA. De barn som inte hade hoppat med ”Flipgrodor” fick göra det. De andra barnen som hade gjort det fick leka fritt.

I tisdags läste vi ett nytt kapitel i ”Lyckostjärnan”. Det handlade om” Monstret i garderoben”. Vi diskuterade sedan om att det kan vara skönt att tala om för kompisar att man faktiskt blivit rädd för något. Man behöver inte vara ”tuff” och säga att – jag blev inte rädd, jag tyckte inte att det var otäckt.

I språkleken har vi repeterat olika saker. Vi har lagt ut klossar, ett för varje ljud i ord. Första ljudet i ord och en gissningslek där barnen ska komma på vilket ord vi tänker på när vi säger ett ord med två sekunders mellanrum mellan varje ljud ex. m…å….n…..e.

I matte har en grupp arbetat med begrepp som lång, längre, längst och dubbelt. Den andra gruppen fortsatte med det vi gjorde förra veckan, att klippa isär ett djur (tiger och sköldpadda) i rutor sen skulle barnen pussla ihop det igen, att kunna se en helhet. Det var inte så lätt att få ihop det men det var roligt tyckte barnen. Vi har också arbetat med begreppen dubbelt och hälften.

På idrotten gjorde vi en hinderbana. Det är alltid uppskattat av barnen.

Vi hade en härlig dag i skogen i torsdags. Barnen lekte och byggde kojor tillsammans med förskoleklass B.

Vi kommer nu under några veckor att börja med lite tester i språklek och i matte. Testet i språkleken heter ”Fonolek” och i matten ”Diamant”. Dessa tester gör vi för att vi skall se var barnen befinner sig utvecklingsmässigt i de båda ämnena. Resultaten på dessa tester går vi igenom på utvecklingssamtalet som vi kommer att börja med efter påsklovet.

VIKTIGT:

Kom ihåg att fylla i svarsformuläret som skolsköterskan behöver för att kunna börja med hälsosamtalen.

Veckorna bara rullar på och nu vill fritids veta vilka barn som ska vara där på påsklovet 11-14 april. Vi vill att ni fyller i lappen och lämnar tillbaka den till fritids senast 23 mars.

Måndag 20/3


Korv och makaroner

Tisdag 21/3


Fiskgratäng och potatis

Onsdag 22/3

Idrott ta med ombyte

Ostsoppa, mjukt bröd, pålägg och frukt

Torsdag 23/3

Friluftsliv ta med liten fika

Färsrätt, potatis och sås

Trevlig helg önskar

Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 17 mars 2023