Veckobrev för Förskoleklass A inför vecka 11

Text

Veckobrev för Förskoleklass A inför vecka 11.

Nu är vi tillbaka i skolan igen och det känns bra, barnen är glada att se varandra igen.

På tisdag morgonen fick barnen rita något som de gjort under sportlovet.

Ett av barnen har tappat en tand under lovet och då räknar vi barnens gemensamt tappade tänder. Vi sätter upp en tand på stapeldiagrammet och idag blev det 6 stycken 10 tal och då räknade vi till 60. Vi hoppar på varje 10 tal.

Vi gick igenom morgondagens friluftsdag, hur man bär skidor, att man har koll på var fröken är, varma kläder, att man har hjälm på sig i pulkabacken.

På onsdagen var det dags att åka buss till Hemus, barnen var förväntansfulla och glada över att få åka buss tillsammans.

När vi kom fram hjälpte vi barnen med att sätta på sig pjäxorna och ta på skidorna, vi åkte en stund och sen ville de flesta åka pulka, madrass och snowracer i backen.

Några fröknar hade gjort en eld som vi grillade hamburgare på och barnen åt och drack festis. De åt även sin medhavda matsäck, om de hade tid. Vi hade en strålande och rolig friluftsdag.

Torsdagensmorgon jobbade vi med lyckostjärnan, vi pratade om vad som hände i kapitlet om Sigges goda tvilling, barnen fick hjälpas åt att återberätta. De gjorde en berättelsekarta, de fick även rita en egen dröm och berätta om den. Sen pratade vi om motsatsord och ritade i arbetsboken. Vi har haft språklek och jobbat med ljud.

I matte jobbade vi med siffran 7 i den ena gruppen. De andra gjorde en visuell helhetsbild, då fick barnen klippa ut två bildrutor där den ena bilden var en sköldpadda och den andra bilden var en tiger, sen skulle de klistra upp bitarna på ett papper så att det blev som ett pussel av sköldpaddan och tigern.

Kom ihåg att fritids stänger kl.16.00 på onsdag den 15/3!!

OBS! Ni som har barn som åker buss, måste förnya ert barns busskort omgående. Det finns information i Masen om hur man gör.

Trevlig helg önskar Anna-Mari, Karin och Tina

Vecka 11.

Måndag 13/3


Köttbullar, sås, potatis och färsk inlagd gurka

Tisdag 14/3


Rimmad fisk, kall sås och potatis

Onsdag 15/3

Idrott!

Tacogratäng med nachos, salsa, gräddfil och sallad

Torsdag 16/3

Friluftsliv! Vi går till skolskogen. Medtag en liten matsäck/frukt och något att dricka

Soppa, bröd, pålägg och frukt

Senast uppdaterad: 10 mars 2023