Veckobrev inför vecka 10

Hej på er!!!

Då har vi kommit fram till sportlovet och nästa vecka är det ingen skola. Vi börjar igen TISDAGEN den 7 mars klockan 8.00.

De flesta barnen har nu varit hos skolsköterskan för syn och hörselkontroll. Från och med vecka 11 kommer hälsosamtalen att starta, då kommer hon att träffa varje barn enskilt. På varje barns hylla ligger det ett kuvert med information om en enkätundersökning. Läs igenom den och svara sedan på frågorna tillsammans med ditt barn.

I måndags började vi veckan med NTA. Barnen skulle få flip-grodor att hoppa så långt som möjligt sedan skulle de mäta med klossar och jämföra längder med sin kompis. Att få in ord som avstånd och längder. Att när man mäter så måste man ha en startpunkt och slutpunkt.

Vi hade en fantastisk rolig dag i tisdags när vi hade en sagotema dag tillsammans med 1-3:or. Barnen arbetade två och två tillsammans med ett barn från tvåan eller trean.. De hittade på en egen saga som de skrev ner och målade bilder till. Det blev många härliga sagor om bl.a smurfar, prinsessor, hajar och rymdraketer.

I språkleken arbetar vi vidare med att lyssna efter ljud. Vi räknar hur många ljud det är i ett ord med hjälp av klossar. Lättast är det att lyssna efter det första ljudet i ett ord, sedan det sista ljudet. Svårast är ljuden inuti ord samt att kunna avgöra vilket ljud som kommer efter i, i rita eller före k i duka men det är så roligt att se hur barnen utvecklas hela tiden.

I matte har vi fortsatt med siffran nio och repeterat begreppet dubbelt.

Det är roligt att se hur fort barnen lär sig åka skridskor. De åker i full fart och har så roligt.

Onsdagen den 8 mars ska vi Fsk A+B tillsammans med årskurs två ha en friluftsdag i Hemus. Vi kommer att vara borta hela dagen. Vi åker klockan ca. 8.15 med buss och kommer tillbaka ca 12.45. Vi vill gärna veta om barnen har egen skidutrustning eller behöver låna av oss här på skolan. Då vi inte har så många par skidor att låna ut så vore det bra om så många som möjligt kan försöka låna ihop utrustning kanske av någon kompis. Vi kommer att ha med oss mat från skolan (hamburgare och bröd samt en festis). Det kan ändå vara bra att ta med sig en egen liten matsäck och något extra att dricka. Efter att barnen prövat på att åka skidor kommer vi att gå till pulkabacken som finns i Hemus. Barnen behöver då ta med sig något att åka på ex pulka, snowracer, stjärtlapp eller en madrass. Obligatoriskt med hjälm i backen

Påminnelse:

Onsdag den 15/3 stänger fritids klockan 16.00. Då har vi personalkonferens.

Måndag 6/3

Ingen skola, fritids för de barn som behöver det.

???

Tisdag 7/3


Falukorv i ugn och potatismos

Onsdag 8/3

Friluftsdag i Hemus

Hamburgare och bröd

Torsdag 9/3

Inget friluftsliv. Vi är kvar på skolan.

Soppa, bröd, pålägg och frukt

Ha ett riktigt härligt sportlov önskar

Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 24 februari 2023