veckobrev v.7

Veckobrev inför vecka 7

Hej på er!!

Den här veckan har skolsköterskan varit hos oss. Hon gjorde en syn och hörselkontroll på barnen. Hon fick vara i vår dockvrå så barnen slapp gå till hennes rum vid expeditionen. Det fungerade bra för barnen. Hon kommer inte att hinna med alla den här veckan så hon kommer att fortsätta nästa vecka.

Annars började vi veckan med ”Min Bok”. Barnen fick rita och måla något som de kan bli ledsna över. Vi har pratat mycket om olika känslor, hur man kan känna sig i olika situationer och att det är viktigt att man kan prata med någon om hur man känner sig och berätta om något har hänt.

Vi har arbetat med ”Lyckostjärnan” boken där barnen tränar på att bli goda lyssnare och att kunna förstå vad boken handlar om. Vi samtalar mycket och förklarar svåra ord, sedan jobbar de i sin egen arbetsbok.

Vilken entusiasm det var på skridskoplanen i onsdags. Barnen kämpade på och hade så roligt. Vi åker skridskor nästa vecka också.

I språkleken har vi bla. arbetat med långa, korta ord, första och sista ljudet. Vi har lagt till ljud i ord ex vilket nytt ord får vi om vi lägger till f… framför år, lägg till r…framför åtta.

I matte jobbade vi med siffran åtta. Vi har också jobbat med antalsuppfattning upp till tio. Några har spelat Yatzy och tränat på begreppet dubbelt.

I torsdags tittade vi på en mycket bra teater som hette ”Jag gillar Siv”. Den handlade om vänskap, om glädjen att ha en vän och rädslan att mista en vän. Om att bli bortvald och ensam, om hämnd och återförening. Det blev många bra diskussioner efter teatern.

Nästa vecka kommer köket att ha en temavecka ”husmanskost”. Då kommer barnen få prova på lite ”ovanliga” maträtter.

Ni som inte lämnat sportlovslapparna till fritids gör det snarast.

Måndag 13/2


Kalops med potatismos

Tisdag 14/2


Raggmunk med stekt fläsk

Onsdag 15/2

Idrott, vi åker skridskor om vädret tillåter

Sprödbakad fisk med dillkokt potatis

Torsdag 16/2

Friluftsliv, ta med liten matsäck

Ärtsoppa med fläsk

Trevlig helg önskar

Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 10 februari 2023