Veckobrev för Förskoleklass A inför vecka 6.

Text

Veckobrev för Förskoleklass A inför vecka 6.

Vi började måndag morgon med att jämföra-mäta våra ritade gosedjur, med begreppen lång- längre-längst, kort-kortare-kortast, hög-högre-högst. Vi frågade vad är det som kan vara högt? De kom fram till att träden och bergen kan vara höga.

I språkleken pratade vi om vokalerna och vi nämnde att de andra bokstäverna heter konsonanter. Vi gör sammansatta ord, meningar, första ljudet, leker trasselmor, ett skepp kommer lastat, vem har bollen? Som är en lyssnar lek.

En grupp lyssnar till vilket är det sista ljudet, hur många ljud (2 ljudsord) och lägger rätt antal klossar.

I matte jobbade vi med siffran 5 och antals kort upp till 10. Para ihop rätt siffra med rätt antal saker. Vi pratade om dubbelt och visade dubbelt med klossar och bilder. Vi spelade yatzy.

Vi jobbar med mönster.

På idrotten studsade och kastade vi boll 2 och2, vi samarbetade och hade bollen axel mot axel, höft mot höft och panna mot panna. Efter det så gjorde vi tunnelboll, då delade vi in barnen i 2 tunnellag.

Torsdagsmorgonen var kall. Då stannade vi inne och hade samling, spel och pussel. Vi passade på att fika innan vi gick ut på en promenad.

EN MYCKET VIKTIG PÅMINNELSE! HAR NI MAGSJUKA SÅ MÅSTE NI BERÄTTA DET. STANNA HEMMA I 48 TIMMAR EFTER SISTA SYMTOM! DET ÄR ÄVEN VIKTIGT ATT NI TALAR OM ATT NI HAR DET I HEMMET.

Nu kan vi börja åka skridskor på fritids tid! Ta gärna med skridskor och hjälm hemifrån ni som har.

Kom ihåg att lämna in sportlovslapparna innan fredag 10/2!

Trevlig helg önskar Anna-Mari, Karin och Tina

V 6.

Skolsköterskan börjar med syn och hörselkontroll den här veckan. Lite längre fram i vår kommer barnen att kallas till ett hälsosamtal. Ni får hem ett brev innan samtalet.

Måndag 6/2


Vegetarisk lasagne

Tisdag 7/2


Panetter, stuvad spenat/kallsås och potatis

Onsdag 8/2

Idrott! Vi åker skridskor. Ta med skridskor och hjälm. För de som inte har så finns det att låna på skolan.

Blodpudding, potatisbullar, keso och lingonsylt

Torsdag 9/2

Ingen skolskog idag! Vi tittar på teater i 1:ans klassrum kl. 8.10

Mustig linssoppa, frallor, smör och pålägg

Senast uppdaterad: 3 februari 2023