Veckobrev för Förskoleklass A inför vecka 50

Den här veckan startade vi med trafik. Vi pratade om hur det blir på och efter vägen när det kommer snö. Var man ska vara och åka pulka, stjärtlapp, skidor. Backen ska inte vara nära en bilväg och att man ska ha en vuxen med sig.

Vi har haft språklek i våra grupper, Den första gruppen gjorde arbetsblad om första ljudet.den andra gruppen pratade om första och sista ljudet, vi har gjort meningar, sammansatta ord, mungymnastik.

I matte jobbade den ena gruppen med siffran 5, den andra gruppen jobbade med antal 1till 5 och ett arbetsblad att rita vägen från mamman till barnet med hjälp av siffrorna 1-10.

På onsdagen hade vi idrott, vi värmde upp med sången, huvud, axlar, knä och tå, sen lekte vi kom alla mina Förskoleklass barn och de fick komma som racerbilar, på tå, på häl, utsida/insida av foten, krypa och till sist som flygplan tillbaka till samlingsringen.

Då var det dags att leka haj och livräddare med hjälp av fallskärmen. Det blir ett härligt oväsen, några tycker att det är lite för spännande att stoppa fötterna och benen under fallskärmen med vetskap om att det finns en haj där under. Men sen är det bara roligt och alla vill vara haj. Vi får leka den igen.

Vi blev inbjudna att komma och lyssna på 3orna som spelade för oss i musiksalen tillsammans med deras musiklärare Jesper. Vi sjöng några luciasånger och dansade till just dance.

På torsdagen gick vi till skolskogen. Vi gick till gläntan som ligger längst in, det är en härlig stig med ett träd som fallit över stigen så att barnen får klättra över, eller krypa under. Det var is på den lilla bäcken och den fick de lov att undersöka. Vi fikade och lekte en stund innan det var dags att promenera tillbaka till skolan.

Efter lunchrasten fick de pyssla en varsin snögubbe och de blev så fina.

Obs! Här är en extra påminnelse om 12/12 måndagkvällens luciafirande. Barnen ska komma ombytta och klara till klockan 17:45. När klockan är 18:00 startar luciatåget.

Vi önskar er alla en trevlig 3:dje advent. Anna-Mari, Karin och tina

Vecka 50

Måndag 12/12


Blodpudding, potatisbullar,keso och lingonsylt

Tisdag 13/12


Grekiskfärsrätt, tzatsiki och potatis

Onsdag 14/12

Obs! Ingen Idrott

Bolognese verde och pasta

Torsdag 15/12

Skolskogen. Medtag liten fika eller frukt,

Rimmad fisk, kallsås och potatis.

Senast uppdaterad: 9 december 2022