Veckobrev inför vecka 48

Text

Veckobrev inför vecka 48

Hej på er!!

Vi började veckan som vanligt med ”Min Bok”. Den här gången fick barnen måla något som de vill vara på vårt luciafirande. Veckan har handlat mycket om lucia. Vi har haft sångsamling med Fsk B och vi har tränat själva på alla sångerna. Nu ser vi fram emot luciakvällen och eftersom vi ska vara utomhus är det bra att tänka på att varma kläder måste få plats under.

I språkleken har en grupp arbetat med rim. Den andra gruppen har jobbat med första och sista ljudet i ord.

I matte har en grupp tränat på siffran fyra och arbetat med mönster. Den andra gruppen har arbetat med tärningar, en mer, en fler, färre och fler. Barnen har också spelat Yatzy. Det är ett jättebra spel. Pröva gärna att spela det spelet med era barn.

På idrotten lekte vi spegelkull sen gjorde vi några samarbetsövningar med hjälp av en stor ”fallskärm”. Barnen skulle försöka att hålla en boll kvar på fallskärmen genom att hjälpas åt att lyfta eller sänka fallskärmen så att bollen inte ramlade av. Vi försökte också att få bollen att flyga upp mot taket. Här gällde det verkligen att vi hjälptes åt så att vi lyfte fallskärmen samtidigt. Det var uppskattat av barnen, de skrattade så hjärtligt.

Det är så roligt att se alla barnen leka nu när snön har kommit. Vi hade en rolig dag i skogen i torsdags tillsammans med Fsk B

KOM IHÅG: Att lämna in jullovslapparna

Måndag 28/11


Korvstroganoff och ris

Tisdag 29/11


Kebab med pitabröd/tortillabröd

Onsdag 30/11

Idrott, inget ombyte

Fisk, potatis och kall sås

Torsdag 1/12

Friluftsliv, ta med liten fika

Kökets val

Vi önskar er alla en trevlig 1:a advent

Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 25 november 2022