Veckobrev inför vecka 45

Veckobrev inför vecka 45

Hej!!

Veckorna bara rusar i väg och nästa vecka är det höstlov och skolan är stängd. Efter höstlovet kommer vi att börja med våra utvecklingssamtal tillsammans med er och ert barn. Samtalen kommer att handla om hur barnet trivs här i förskoleklassen. Ni har fått ett papper med er hem där barnet ska fylla i vilken känsla de känner inför till exempel när de är på väg till skolan, samlingen, matsalen, kompisar mm. Papperet tar ni sedan med er till samtalet.

Denna vecka har vi uppmärksammat FN dagen som var i måndags. Vi pratade om alla barns rättigheter i samhället. Vi målade sedan fjärilar och gjorde armband av pärlor där varje färg skulle symbolisera barnens rättigheter som till exempel ”Alla barn har rätt att få kärlek”, ”Alla barn har rätt att få leva i trygghet”. Det blev också några diskussioner om kriget i Ukraina.

I språkleken fortsätter vi med meningar och ord. Vi har också arbetat med långa och korta ord.

I matte har vi arbetat med siffran två. Vi fortsätter också att arbeta med begrepp. Vi ser att det inte alltid är så lätt att förstå lika många, före, efter, fler och färre.

På idrotten gjorde vi en lek om kroppsuppfattning. Vi lekte också ”Kom alla mina barn” hur då? Jo som hoppande grodor, hoppa på ett ben, hoppa jämfota mm.

I onsdags gjorde vi fina ”lönnrävar” som vi har satt upp i ”samlingsrummet”.

Efter höstlovet kommer vi att få en elev från Barn och Fritidsprogrammet, Mora gymnasium. Hon heter Emelie och ska vara hos oss i tre veckor.

För er som behöver fritids under höstlovet: Då ventilationen ska åtgärdas på vårt fritids så kommer vi att vara på B- fritids. Ni går in den tredje dörren räknat från parkeringen så tar vi emot barnen där. Det kommer att sitta lappar på dörrarna också. Det här gäller tisdag och onsdag 1-2/11. Från och med torsdag är vi tillbaka på vårt fritids

Kom ihåg: Fritids stängt måndagen den 31 oktober

Måndag 7 november

Skinksås med pasta