veckobrev inför vecka 42

Ingress

Text

Hej på er!

Vi började veckan som vanligt med att rita och måla till ”Min Bok”. Måndagens uppgift var att rita vad de gjort under helgen.

I språkleken har vi fortsatt med att lyssna efter ljud, klappat ramsor och vi har arbetat lite med meningar och ord. Vad är en mening? Vi har räknat ord i meningar och nämner hela tiden att en mening börjar med stor bokstav och slutar med punkt. I matte har vi gjort klart siffran noll och vi har arbetat med olika begrepp.

På idrotten lekte vi ”tunnelkull” efter det gjorde vi en stafettlek.

I onsdags gjorde vi en rolig uppgift Barnen skulle återberätta en saga. Vi läste sagan om ”Guldlock och de tre björnarna”. Vi samtalade sen lite om vad det var som hände i boken efter det delade vi ut ett A4 papper som vi hade vikt i tre delar. Barnen skulle sen måla 1. Hur sagan började 2. Vad hände mitt i sagan och 3. Hur slutade sagan. Det var många roliga bilder som vi fick se och alla barnen kunde sen återberätta sagan med hjälp av sina bilder.

Vi hade en mysig dag i skogen. Barnen fick utföra några uppdrag. De skulle hämta två pinnar som var lika långa, hämta tre gula löv, hämta fyra kottar och sist skulle de hämta en liten sten

Barnen har enskilt med en fröken fått svara på en ”Trygghetsenkät”. Det är en enkät som alla elever i grundskolan i Mora Kommun fått svara på. Frågorna handlar om eleverna känner sig trygga på sin skola.

KOM IHÅG!! Att lämna in lappen om höstlovet !!!!

måndag 17/10


köttbullar, potatis och sås

tisdag 18/10


rimmad fisk, potatis och sås

onsdag 19/10

Idrott, inget ombyte

tacobuffe

torsdag 20/10

Friluftsliv ta med liten fika

köttfärssoppa, bröd, pålägg och frukt

Vi önskar alla en trevlig helg

Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 14 oktober 2022