Veckobrev för förskoleklass A inför vecka 41

Veckobrev för Förskoleklass A inför v.41

Den här veckan började vi måndagsmorgonen med att rita till min bok. Barnen fick berätta och rita vad de var med om på friluftsdagen när vi gick till Rödmyrskogen och gjorde olika uppdrag. Vad barnen lekte och att vi träffade mumin mamman. Till lunch åt vi korv med bröd.

Anna-Mari läste boken Lyckostjärnan, barnen får lyssna och vara med och återberätta det som de nyss hört läsas. Det finns bilder som man pratar om och sätter i händelseföljd. Hur börjar berättelsen, vad händer sen och hur slutar det. De får en arbetsbok som hör till.

Vi har börjat dela in oss i våra grupper som vi har matte och språklek. I språklek börjar vi med att lyssna på olika ljud och barnen får svara vad det är för ljud som de hör.

I matte har vi börjat prata om siffran 0, vad den är värd om den står ensam eller tillsammans med en siffra före. Vi skriver siffran 0.

Vi har jobbat i små grupper med 3 barn i varje, de fick försöka lösa en uppgift tillsammans. Barnen fick 4 olika stora bunkar/muggar och de skulle ställa dem i storleksordning, från den som rymmer minst till den som rymmer mest. Sen fick de frågan, Hur kan man dela en hög med sand så att 2 barn får lika mycket sand?

På onsdagen hade vi idrott och lekte bollstopp med musik, det studsades bollar för fullt och sen blev det tyst och stilla när musiken tystnade, Vi gjorde också en bollbana, rullade boll i slalom, ålade, studsade bollen i en rockring i taget, vi hoppade också hopprep.

Anna-Mari bakade med 4 barn som fyllt år, vi andra hade en liten stund med massage. Då fick de massera varandra 2 och 2 och turas om.

På torsdagen gick vi till skolskogen. Vi gav barnen några uppgifter, som att titta efter ett rött hus, grå bil, en kotte, ett barr, ett gult löv och ett grönt löv, en katt, en hund, en lång och en kort pinne och en rund sten. De hittade allt utom en kotte. Vi lekte under hökens vingar kom. De klättrade i klätterträdet och sen åt de sin frukt.

Efter lunchrasten bjöd Maria, Alice, Louise och Ian på kalas. De bjöd på saft och en god Sverigekaka.

Anna-Mari, Karin och Tina önskar er alla en riktigt trevlig helg.

v.41

Måndag 10/10


Köttfärssås och pasta

Tisdag 11/10


Falukorv i ugn och potatismos

Onsdag 12/10

Idrott klockan 8.00

Kokosfisk och ris

Torsdag 13/10

Friluftsliv. Vi går till skolskogen. Medtag liten fika

Soppa, bröd, pålägg och frukt

Senast uppdaterad: 7 oktober 2022