Veckobrev inför vecka 39


Veckobrev från förskoleklass A inför vecka 39

Den här veckan har vi pratat om vad vill jag bli när jag blir stor.

De fick tänka en stund, när Tina ropade upp barnen i samlingen fick de svara på frågan – Vad vill jag bli när jag blir stor?

De flesta visste direkt vad de vill bli, några tänkte en extra stund. Sen fick de rita en teckning vad de vill bli och den sätter vi in i min bok som de kommer att få vid sommaravslutningen.

Vi jobbar med rim och ramsor och med rimpapper.

Tina har börjat med ett enkelt mattetest som heter diamant. Då får ett barn i taget följa med och svara på ett antal frågor, som att ramsräkna så långt man kan, räkna baklänges från 10 eller 5. Ordningsräkna från 5. Antal apelsiner + och -

Det vore bra om ni pratar med era barn om vilken adress de bor på och även när de är födda.

På tisdagen pratade vi om Herr Gårman, vi målade och ritade ett arbetsblad som handlade om Herr Gårman. Vi gick en promenad runt kvarteret och letade efter skylten med herr Gårman och vad som han visar på. -Jo ett övergångsställe! De börjar bli dåligt med vit färg på strecken så att de är svåra att se. Vi tränar på att gå i trafiken och att se oss för när vi ska gå över.

Vi har haft idrott , då lekte vi tunnelkull. Sen hade vi rockringar utlagda som vi sprang runt, till Anna-Mari ropade ex.vis. sätt 10 fingrar i rockringen. Barnen fick samarbeta för att kunna lösa uppgiften och ibland fick de lov att låna hand , fot eller fingrar av fröken för att kunna lösa den.

Vi hade en massagesaga idag som handlade om hösten. De fick vara 2 och 2, turas om att vara den som masserar och den som blev masserad.

Vi gjorde fotavtryck.

Vi fick även besök av en stomiterapeut som Bella har träffat från det hon var bebis.

Hon pratade med barnen om hur det känns att ha ont i magen. Hon hade med sig figurballonger som hon visade hur tunntarmen och tjocktarmen ser ut. Hon visade upp hur stomipåsen ser ut och hur den sitter och hon visade cvk`n och var den sitter. Sköterskan berättade att Bella får mat genom cvk`n.

Det är viktigt att ni kommer i tid till skolan som börjar klockan 8.00

Trevlig helg önskar Anna-Mari, Karin, Tina

v.39

Måndag 26/9

Ingen skola!


Tisdag27/9


Köttbullar och makaroner

Onsdag 28/9

Idrott!

Fiskgratäng, dillsås och potatis

Torsdag 29/9

Friluftsdag! Vi går till Rödmyrskogen kl. 8.00-12.30

Lunch serveras i skogen.

Det blir korv med bröd

Senast uppdaterad: 23 september 2022