Rubrik

veckobrev inför vecka 38

Text

Hej på er!!

Det var trevligt att träffa så många föräldrar på mötet i onsdags.

Vi började veckan som vanligt med ”Min Bok”. Barnen fick rita och måla vad de hade som sin favoritmat. Vi har här på skolan i samband med valet försökt att göra ett eget val som handlat om mat. Mellanstadiet har fått välja ut fem maträtter som vi har röstat på. Barnen har fått se bilder på de olika maträtterna sen har varje barn röstat på just sin favoriträtt på riktiga valsedlar som har gjorts i ordning. I samband med det har vi pratat om vad demokrati är för något. Vi kommer sedan att bli serverade den maträtt som ”vann” den 22/9.

Vi har fortsatt att arbeta med formerna.

Vår skolbibliotekarie har visat biblioteket för barnen. Han berättade och visade hur man gör när man lånar böcker och att man ska vara väldigt rädd om böckerna. Barnen fick också låna en bok som de kan titta i när det är en lugn stund. Böckerna får inte följa med hem utan de ligger i barnens låda här på skolan.

På idrotten lekte vi en lek ”Hur mycket är klockan Herr Lejon” sen gjorde vi en samarbetsövning. Vi hade lagt ut rockringar, sen skulle de tillsammans lösa uppgiften att det ex. ska finnas sex händer i ringen. Hur många barn behövs det i ringen? Kan det finnas andra lösningar?

I onsdags gjorde vi handavtryck som kommer att bli ett fint minne att ha i ”Min Bok”. Nästa vecka kommer vi att göra fotavtryck.

Veckans höjdpunkt var ”Skoljoggen” där barnen sprang flera varv runt ”slingan” tillsammans med de övriga eleverna på lågstadiet.

Vi kommer att få besök av en stomiterapeut nästa torsdag. Hon kommer att berätta för barnen och visa hur det kan se ut. Vi vill att barnen ska få en förståelse för Bellas sjukdom.

Måndagen den 26 september är det ingen skola. Alla lärarna har planeringsdag. Fritids är öppet som vanligt för de som behöver det. Det är bra om ni talar om för fritids om ert barn ev. ska vara ledigt den dagen.

Förvarning: torsdagen den 29 september kommer vi att ha en hel friluftsdag i Rödmyrsskogen tillsammans med Fsk B och 3A och 3B. Vi går härifrån skolan runt 8.15 sedan är vi tillbaka 12.30. Mer info kommer i nästa veckobrev.

Måndag 19/9


Korvstroganoff och ris

Tisdag 20/9


Kebab med pitabröd/tortilla

Onsdag 21/9

Idrott, inget ombyte

Fisk och potatis, kall sås

Torsdag 22/9

Stomiterapeut kommer på besök. Inget friluftsliv

Önskemat som röstats fram

Trevlig helg önskar Tina, Karin och Anna-Mari

Senast uppdaterad: 16 september 2022