Rubrik

Veckobrev v.37 Förskoleklass A

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Veckobrev för förskoleklass A inför vecka 37.

Vi började måndag morgon med att rita och färglägga min familj. Vi ska sätta in den i min bok.

Vi pratade om geometriska former, tittade på former cirkel, fyrkant som också kan heta kvadrat, rektangel och hur ser de ut. Triangel hur ser en sådan ut. Vi tittade oss runt i rummet och upptäckte många former.

Barnen fick klippa ut former i färgat papper och klistra det på ett annat papper så att det blev en gubbe, Mussepigg, tåg eller någonting annat.

Den här veckan har vi startat igång ordleken. Det är ett litet test där vi kan se hur långt barnen har kommit i sin språkliga medvetenhet. Det är ett test som barnen ska dra streck mellan ord som rimmar, lyssna efter det första ljudet i ord och långa/korta ord

På idrotten gick vi ner till idrottshallen och provade på en hinderbana. Det blir lite olika motorik och balansövningar.

På friluftslivet gick vi till skolskogen vi tittar efter hur ser det ut i naturen nu. Tina la ut 10 saker i en naturruta, barnen fick titta och försöka komma ihåg vilka saker de sett. De fick berätta för Tina vilka saker de sett. Det är bra träning för minnet.

Torsdag den 15/9 har hela skolan, skoljoggen. Då går vi och springer en slinga som är ca. 500 meter. Vi räknar ihop antal varv som vi går/springer.

OBS! Onsdag den 14/9 är det FÖRÄLDRAMÖTE kl.18.00. Vi kommer att få viktig information så vi vill att Ni kommer!!

Vi vill påminna er föräldrar om att det är viktigt att ni stannar hemma om barnet har magsjuka. Informera oss också ifall någon i familjen har magsjuka och ert barn går till förskoleklass!!

Obs! Vi vill informera er redan nu om att måndag den 26/9 är det ingen skola. Fritids är öppet den dagen för dem som går på fritids.

Nu har det börjat gå löss på skolan, vi vill att ni har koll och kammar igenom ert barns hår med luskam. Behandla vid upptäckt!

Trevlig helg önskar Anna-Mari, Karin och Tina

Vecka 37

Måndag 12/9


Vegetarisk lasagne

Tisdag 13/9


Fiskpanetter, spenat/kallsås, potatis

Onsdag 14/9

Idrott, vi går till idrottssalen direkt kl.8.00

Blodpudding, potatisbullar, keso och lingonsylt

Torsdag 15/9

Skoljoggen, klockan 8.30 Ta med vattenflaska och frukt!

Köket väljer soppa

Senast uppdaterad: 9 september 2022