Hejsan

Nu närmar vi oss sommarlovet och det är några förändringar de sista veckorna.

Först ut är utflykten/studiebesök som är nästa vecka onsdag 18/5 då vi åker till Falu koppargruva och Framtidsmuseet i Borlänge. Det kommer bli en lång dag så därför kommer eleverna får sluta tidigare på tisdag 17/5, 12:50, som kompensation för den långa skoldagen på onsdagen. Studietiden utgår denna vecka.

Info om utflykten 18/5

* Ta med separata oömma skor, helst stövlar, exempelvis i en plastpåse eller i en ryggsäck. Det är smutsigt att gå nere i gruvan.

* Eventuella mobiltelefoner lämnas i skolan och hämtas ut efter dagens slut.

* Eleverna får ta med max 150kr i fickpeng – kontanter eller bankkort. Detta för att köpa exempelvis glass eller någon souvenir i souvenirshopen i Borlänge eller Falun.

* Eleverna får kyckling- och pastasallad som äts kall, samt en festis. Köket på skolan har dock koll på eventuell behovskost och skickar med det.

* Eleverna får ta med matsäck (dock inte godis, kakor eller läsk). Det blir en lång dag, så det kan vara lämpligt att ta med sig något mer(än lunchen som man får) om man känner för det! Det är bra om man tar med sig dryck, exempelvis en vattenflaska.

* Eleverna behöver samlas i klassrummet 7:50. Bussen går 8:00 från skolan.

* Bussen går 15:00 från Borlänge - sluttid ca 16:30 på skolan.

_____________________________________________________

*Torsdag 19/5 ska vi skolbio kl 09.00, vi ska cykla dit och tillbaka så därför behöver eleverna ha med sig sin cykel och cykelhjälm. Har man ingen cykel eller cykelhjälm så kan ni maila till oss så löser vi det. Men det behöver vi veta innan onsdag.

david.nordin@mora.se - sandra.bjorklund@mora.se

*Torsdag 19/5 har eleverna SO prov i lag och rätt, vi har börjat träna på provet här i skolan och kommer göra det nästa vecka också. Men alla har fått en checklista så det finns möjlighet att ta hem och träna extra. Finns en Quizlet länk där eleverna har träna på inför provet.

*26/5 + 27/5 Lediga

*Den 31/5 och 1/6 har åk 4-6 elevens val dagar eller praodagar. De elever som var intresserade av prao har fått med sig lapp hem idag om det. Praolappen ska vara tillbaka till oss onsdag den 18/5.

*Torsdag 2/6 Matteprov (Vinklar, symmetri)

*6/6 Lediga

* Det är inga läxor till nästa vecka

Ha en trevlig helg