Veckobrev v. 12 (uppdaterat)

Hejsan!

I svenska har vi börjat jobba med dikter och det är uppskattat hos eleverna.

Vecka 12 börjar vi, i matematik, att jobba med geometri, skala och area.

Elva elever i klassen har anmält ett intresse för att sälja majblommor. Det kommer mer information om detta framöver. Vi vill uppmana er i föräldragruppen att spåna lite kring annan försäljning för klassen. Det skulle kanske kunna vara kryddförsäljning igen eller något annat denna gång? Det kan vara lägligt att börja med den försäljningen relativt snart, bland annat då vädret börjar bli lite trevligare för att gå runt och knacka dörr och för att det säkerligen är många andra klasser/föreningar som drar igång med vårförsäljning om inte allt för lång tid.

Nästa vecka kommer språkvalslärarna från högstadiet och informerar klassen om språkvalet till hösten, de som vill läsa språk ska göra ett val innan sommaren. Det finns tyska, franska och spanska de kan välja mellan.

På torsdag den 24/3 har vi författarbesök av Nina Källmodin som ska berätta om författaryrket.

Engelska-skrivläxan (till vecka 10) är inte inlämnad för en hel del elever i klassen. Vi vill påminna om att den ska lämnas in, så att också David kan kolla igenom den och ge lite återkoppling på skrivuppgiften. Är det för svårt, skriver man så mycket man kan. Vi har under några veckor fokuserat ganska mycket på skrivande i engelska, och denna uppgift är en, av många, som eleverna har jobbat med.

Läxor v 12:
Tisdag: SV- läsläxa
Torsdag: ENG - glosor (kap 19) https://quizlet.com/680981090/glosor-v-12-flash-cards/?new

Senast uppdaterad: 17 mars 2022