Veckobrev v. 51

Hej på er! Snart får vi gå på ett härligt jullov.

Eleverna har jobbat på jättebra under terminen. Det är väldigt kul som lärare att se en klass som VILL lära sig, hjälper varandra, stöttar varandra, försöker visa vad de kan, är snälla mot varandra, är positiva, visar respekt för varandras olikheter, skrattar med varandra, försöker ta för sig och engagera sig på lektioner och tar sig an det som ska göras på lektioner utan att det någonsin har blivit några större protester. Det är tydligt att just den här klassen trivs i att vara "i sin lilla bubbla" – att vara med sina klasskamrater, under hela skoldagarna. Med detta sagt så har vi klasslärare som mål att vi ska försöka utmana elevernas "komfortzon" lite grann, och exempelvis införa lite samarbeten och aktiviteter med ANDRA klasser. Kanske kan nya vänskaper formas då? Kanske kan man få inspiration och nya perspektiv då? Vi kommer också träna eleverna i klassen, i att försöka ta lite mer plats i klassrummet; i att resonera och uttrycka sig samt stå för en egen åsikt.

Idrottslärare Ricard meddelar att ni vårdnadshavare gärna får kika på de veckobrev som han lägger ut på fredagar. Ni får även gärna ta en koll på dokument & filer för att i framtiden hitta framtida planeringar som finns i bildformat.

Tack för all hjälp under terminen med insamlandet av pengar till klasskassan. Vi väntar med spänning på att höra exakt hur mycket som har tjänats in till klasskassan, men det rör sig i varje fall om flera tusen kronor. I föräldragruppen på Facebook får ni gärna fundera kring vad man skulle kunna sälja för att tjäna in ännu mer under vårterminen sen.

Eleverna får en frivillig läsläxa under jullovet, på tisdag. Det rekommenderas dock starkt att göra den läsläxan, eller/och att barnen ägnar sig åt läsaktiviteter i övrigt, under lovet. Vi lärare vill gärna betona hur viktigt det är att eleverna ägnar sig åt läsaktiviteter hemma. Läsning är en investering för livet och framtiden. Tiden i skolan räcker helt enkelt inte till för att på ett tillräckligt sätt tillgodose eleverna med de läsfärdigheter som eleverna behöver ha med sig. Se dokumentet "Infobrev om läsning", under fliken dokument. Eleverna får annars också med infobrevet hem, i pappersform.

Elevernas omdömen är publicerade och finns att skåda på Dexter.

På tisdag, 21/12, har vi framförallt pyssel i klassrummet på schemat, där eleverna kommer få möjlighet att tillverka en tomte som de får ta med sig hem. Vi kommer också att ha lite roliga julaktiviteter med hela årskurs 5, utomhus. Eleverna går på jullov 13:00 samma dag. Nästa skoldag är sedan tisdag, 11/1. Vi ses på andra sidan av årsskiftet!

Har ni några som helst funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

Ha en riktigt god jul,

önskar David och Sandra

Senast uppdaterad: 18 december 2021