Inför vecka 39

Hejsan,

Ännu en vecka har flugit förbi!

Ett digitalt informationsklipp som ersätter föräldramötet ligger nu uppe på webben och ni kan ta del av det via denna länk: Digital föräldrainfo - YouTube Länk till annan webbplats.

Noretskolan byter hemsida måndagen den 27/9. Därför behöver ni vårdnadshavare gå in på noretskolan.se och ta del av information inför bytet och se hur ni ska gå tillväga för att fortsätta få information från Noretskolan men nu från vår nya hemsida

Måndag: eleverna är lediga.

Tisdag: Den årliga ”höstvandringen” går av stapeln. Eleverna har fått med sig ett papper med mera information.

Onsdag: Vi tittar på en ”film” efter lunch som de röstat fram. Eleverna behöver inte ta med något hemifrån. Det kommer att bjudas på både popcorn, chips och saft.

Torsdag: Glosor i engelskan, de är väldigt VIKTIGT att glosboken kommer med till skolan på torsdagen när nya glosor ska delas ut. Spanskaläraren har lagt upp en fil på Teams där hon delar en veckoplanering. Där ser ni vilka glosor eleverna ska träna på, eller i alla fall sidorna i boken där glosorna finns. Hur det ser ut i de andra språken har jag inte fått information om. Först går du till Teamet för spanska och sedan under fliken filer finns dokumentet.

Fredag: Läsläxan ska in och även matteläxan (som delades ut 24/9)

Angående matte-läxor

Eleverna kommer sporadiskt få med sig matteläxor hem. Dessa läxor är inte på något sätt betygsgrundande. Det vill säga, om man väljer att inte göra läxan så kommer det inte påverka min bedömning av elevens matematiska kunskaper. Det finns en hel del forskning som visar att inlärning gynnas av repetition. Läxorna jag ger era barn är alltså en möjlighet till att repetera sådant som vi redan arbetat med under lektionen, det ger också er föräldrar ett tillfälle att se vad vi arbetar med i matematiken för tillfället. Ni föräldrar, i samspel med era barn får avgöra om den ska göras eller inte. Alla elever kommer att få med sig läxan hem.

Förvarningar:

• Utvecklingssamtalen kommer dra igång under vecka 40