Veckobrev V.18

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 18.

Veckan som gått

I NO lär vi oss om atomer och molekyler samt laborerar för att ta redan på vad det är för ämne i de olika burkarna. I svenskan fokuserar vi på ordklasser och skriver vidare på ”Huset”. I SO håller vi på att avsluta området kristendomen och detta kommer vi ha prov på nästa onsdag. I matematiken fokuserar vi just nu på tid och datum.

Nästa vecka

Tisdag och torsdag – idrott.

Onsdag – prov om kristendomen.

Fredag – inlämning av läsläxan.

Veckans läxor och prov

SO – Prov kristendomen onsdag.

SV – Läsläxa inlämning fredag.

Föräldramöte

I onsdags hade vi föräldramöte där vi informerade om hur läget i klassen är och hur vi tänker gå vidare. Vi kommer att ta hjälp av kuratorer och studievägledare i vårt arbete att få denna klass på rätt spår igen, då vi upplever att studiemotivationen har minskat. Vi märker även att sociala medier har en stor påverkan på klimatet i klassrummet. Prata med era barn om vad som försiggår på sociala medier och hur det som sägs och skrivs kan uppfattas av andra. Kolla gärna på länken om nätsmart för vårdnadshavare, där kan ni få tips och råd.

https://www.natsmartmora.se/morakommun-natsmarthetochtrygghet/sida/51884/for-vardnadshavare Länk till annan webbplats.

Majblomman

På måndag ska majblommeförsäljningen redovisas. Detta görs hemma. Hjälp era barn med detta, se bifogad länk om hur man gör. På tisdag ska majblommeväskorna tillbaka till skolan. Alla blommor som inte har blivit sålda ska bifogas i det vita kuvertet. OBS! Inga kontanter ska tas tillbaka till skolan.

https://m.youtube.com/watch?v=bIxz6NNa0SM Länk till annan webbplats.

Förvarning

Eleverna lediga måndag 9/5

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

 

Senast uppdaterad: 29 april 2022