Rubrik

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 15.

Veckan som gått

Snart är påsklovet här, vi läser enligt schema måndag till torsdag. I matematiken fortsätter vi arbeta med tabeller och diagram. Nästa vecka avslutar vi detta område med ett prov på kapitel 4 och 5. Eleverna har fått med sig ett papper hem om vad de behöver kunna och hittas även i Teams under fliken matematik. I NO fortsätter vi att laborera för att ta redan på vad det är för ämne i de olika burkarna. I svenskan skriver vi vidare på vårt hus.

Nästa vecka

Tisdag – prov i matematik, kap 4 och 5.

Tisdag och torsdag – idrott.

Onsdag - redovisning på NO läxan som handlar om kemikalier i hemmet. 

Torsdag – inlämning av läsläxan. Äggrullning, ta med hårdkokt ägg och tablettask utan gelatin.

Fredag - lediga

V16 Påsklov. Skolan börjar måndagen 15/4 kl. 8:20

Veckans läxor och prov

Matte -Eleverna har fått med sig ett häfte hem som innehåller det de behöver kunna inför matematikprovet, finns även på Teams i kanalen matte.

NO - Eleverna har även fått med sig NO läxan hem på papper, de ska leta efter produkter som innehåller kemikalier och har en farosymbol på sig. Symbolerna och dess betydelse ligger i teams under fliken läxor.

SV – Läsläxa.

Övrigt

På torsdag ska vi ha äggrullning. Eleverna behöver ha med sig ett hårdkokt ägg och en tablettask utan gelatin.

Vi vill påminna om att klassen vill åka på klassresa i åk 6 och därför behöver vi klassföräldrar. Maila någon av oss lärare om ni kan tänka er att ställa upp.

Det har skett en del skadegörelse i våra grupprum. Bland annat har hyllor gått sönder, sömmarna i vår nya klädsel till soffan har gått upp, det är klottrat på väggarna och uttag hänger löst. Det förekommer också ett väldigt hårt språkbruk i klassen, eleverna kallar varandra saker och säger ord som inte är okej. Prata gärna med era barn om att vara rädd om våra saker och vikten av att ha ett trevligt och vårdat språkbruk.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 8 april 2022