Information Alla på snö

Hej, nu är det snart dags för friluftsdagen (Orsa Grönklitt). Tisdagen den 1a februari är det mycket viktigt att du är i skolan senast klockan 08.20 för närvarorapportering. Om ditt barn inte är på plats har du ansvar för att meddela din klasslärare detta samt eventuell frånvaroanmälan i dexter.

När ni kommit till skolan på morgonen så kommer klassen sedan gå gemensamt till bussen vid sporthallen, bussen avgår klockan 08.30. Din nivågrupp/skidgrupp tilldelas på bussen.

Vi beräknar att cirka klockan 09.00 vara på plats vid skiduthyrningen där vi ser till att alla får sin utrustning. Klockan 09.30 kommer alla elever att möta upp sin skidlärare (nivågrupp utefter färg) vid värmestugan. Därefter genomförs en gemensam uppvärmning.

Om någon utrustning inte sitter som den ska eller behövas bytas under förmiddagen tar du som elev kontakt i första hand med din skidlärare. I nästa skede kommer vi pedagoger (Ricard, Anette, Emma & Frida) finnas på plats för att stötta upp och hjälpa till om behovet av hjälp uppstår.

Klockan 11.15 är det lunchdags och det serveras hamburgare med tillbehör samt dryck. Jag rekommenderar er att ta med mellanmål i form av frukt, varm dryck och eller smörgås. Ni kommer överens med vårdnadshavare vad som anses vara ett energigivande mellanmål.

Klockan 14.00 kommer bussen att åka från Orsa grönklitt och vi beräknar att vara tillbaka i skolan till cirka klockan 14.30. Ni som åker buss kan vänta på den nästkommande bussen i klassrummet, alternativet är att barnen hämtas vid parkeringen utanför sporthallen cirka klockan 14.30.

Övrigt

  • Märk er kläder och skor så att om det tappas kan vi lättare hjälpas åt att se till det kommer tillbaka till rätt ägare.
  • Kläder efter väder gäller, tänk även gärna ull i mycket av era klädesplagg. Ull behåller värme och håller kylan borta.
  • Se till att du sovit ordentligt och ätit ordentligt inför denna dag.
  • För många av er kommer alpint vara för första gången, räds inte detta utan ta möjligheten till detta. Allt är ordnat från liftkort, skidutrustning, lunch, skidlärare och nivågrupper. Jag vill se glada miner och elever som tar sin chans till detta. Det är otroligt mycket tid och engagemang som ligger bakom detta projekt som jag är mycket glad över att kunna erbjuda, ta denna chans!

Med bästa hälsningar

Ricard Olsson

Senast uppdaterad: 28 januari 2022