Veckobrev V.43

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 43.

Veckan som gått

I NO denna vecka har vi börjat sett resultatet av pollineringen av våra blommor, på de befruktade blommorna växer nu fröskidor. I svenskan jobbar vi på med att skriva en berättelse och lär oss om hur en berättelse är uppbyggd och varför (inledning, problem, lösning och avslut). På engelska är det grammatik och ”My trip to..” som ligger i fokus.

Nästa vecka

Nästa vecka är sista veckan innan höstlovet och på onsdag ska vi åka upp till Orsa Grönklitt och besöka rovdjursparken. Vi behöver fortfarande några föräldrar som kan tänka sig att ställa upp och skjuta några barn från och till skolan. Om man kan ställa upp på detta får man givetvis vara med och besöka parken. Så att man slipper åka fram och tillbaka. Mejla mig (Emma) gärna om du kan ställa upp på detta. Mer info kommer i separat brev.

Fredag 29/10 är sista dagen innan höstlovet och många elever har önskat att få komma utklädda till skolan den dagen med tanke på att det är Halloween, vilket vi har godkänt. Man får dock inte ha mask för ansiktet eller sminka sig på ett sätt så att det liknar en heltäckande mask. Sunt förnuft gäller! Det är självklart helt frivilligt att klä ut sig denna dag.

  • Måndag - multiplikation
  • Tisdag och torsdag – Idrott
  • Onsdag – Heldag i Orsa Grönklitt, rovdjursparken.
  • Torsdag – läsläxa

Veckans läxor

Multiplikationstabellen, läxförhör måndag 25/10.

Läsläxa – Ugglo. ”Fröken sparre, del 2” läs/lyssna på kap 5–8 och svara på fyra frågor som ligger under uppgifter i Ugglo. Inlämning senast torsdag 28/10.

Förvarningar

V.44 Höstlov

Övrig information

Påminn gärna era barn om att ladda sin Ipad, då vi baserar mycket av undervisningen på den.

Personalen på mellanstadiet har uppmärksammat att elever i årskurs 4–6 både använder och bjuder andra elever på tobak under skoltid. Detta har uppdagats hända på raster under skoldagen. Vi försöker att upplysa eleverna om tobaksanvändningens hälsorisker och om hur användning av beroendeframkallande medel kan påverka oss i det långa loppet. Vi vill att ni där hemma är uppmärksamma och diskuterar detta med era barn.

På torsdagar har vi studiestuga efter skolan mellan kl. 14.10-15.10. På studiestugan kan men få hjälp med läxor eller att jobba ikapp. Detta är helt frivilligt och man får stanna så länge man vill och behöver.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

/Emma och Stefan

Senast uppdaterad: 22 oktober 2021