Veckobrev V.41

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 41.

Veckan som gått

Denna vecka har vi gallrat och planterat om våra sådda frön på NO. Vi har även planterat gula ärtor med olika förutsättningar för att kunna växa. Vi har en ärta som inte får luft, en som inte får ljus, en som inte får vatten, en som inte får värme och en som inte får någon jord. Vi har tillsammans skrivit olika hypoteser om vad som kommer hända med ärtorna, fortsättning följer. I SO har eleverna skrivit prov om de olika begreppen som vi jobbat med och Sveriges landskap. De gjorde jättebra ifrån sig. I matematiken har vi delat in eleverna i olika grupper tillsammans med 4a, detta för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att lära sig. Dessa grupper har vi på måndagar, tisdagar och fredagar. Vi kommer därför flytta våra läxförhör till på måndagar då vi har dubbla matematiklektioner. I tisdags började även en ny elev i våran klass, hon heter Seline och klassen har tagit väl hand om henne.

Nästa vecka

Under nästa vecka kommer utvecklingssamtalen att fortsätta. Om du inte bekräftat att tiden fungerar/inte fungerar, gör gärna det via mail.

Veckans läxor

Multiplikationstabellen, framflyttad från veckan 40, läxförhör måndag 11/10.

Läsläxa – Ugglo. Läsa kapitel 11-14 i ”Fröken sparre” och svara på tre frågor som ligger under uppgifter i Ugglo. Inlämning senast torsdag 14/10, denna vecka har alltså eleverna en vecka till nästa inlämning.

Övrig information

Vill skicka med en påminnelse om att hjälpa era barn att komma ihåg att ladda sin Ipad inför varje skoldag. En förmån som mellanstadiet eleverna har haft är att de har fått tugga tuggummi på lunchrasten, klass 4b har fått tuggummiförbud. Detta på grund av att det tuggas tuggummi under lektionstid och på tider man inte får.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

/Emma och Stefan

Senast uppdaterad: 8 oktober 2021