Veckobrev v 40

Veckobrev v 40 – 5B Noretskolan
För er kännedom: Detta veckobrev kommer dels i pappersform, dels på nya hemsidan.

Hej på er! Välkomna till den nya hemsidan! Kom ihåg att prenumerera på nyheter på den nya hemsidan - gå till www.noretskolan.se.

Vi skulle vilja ha ett fysiskt föräldramöte nu på tisdag, 5/10, kl 18:15 i 5Bs klassrum. Mötet bör ta max en timme. Vi lärare kommer i korthet komma med lite information som rör klassen, men mestadels så kommer vi att prata om att tjäna ihop pengar till klasskassan. Vänligen respektera att detta är ett möte för vuxna - vi försöker att lämna barnen hemma vid detta tillfälle.

Från och med 4/10 kommer vi på Noretskolans mellanstadium att införa nya frånvarorutiner (vänligen se sida 2 på papperet).

I tisdags hade vi vår höstvandring som detta år blev i regnet. Men eleverna traskade på och de var hyfsat positiva och rätt klädda under promenaden. Det var en jättefin sträcka på 5 km, lunchen flöt på och vi avslutade med lite lekar innan bussen kom och hämtade oss.

Kom ihåg att boka utvecklingssamtal via denna länken här för er som har Sandra. (http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/nriH5UAz9bXYs5T23fLc Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ELLER ANGE: nriH5UAz9bXYs5T23fLc)

Kom ihåg att boka utvecklingssamtal via denna länken här för er som har David. (http://bokautvecklingssamtal.se/index.php/boka/d/GdcYmXdTKLYAAKMzmLjw Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ELLER ANGE: GdcYmXdTKLYAAKMzmLjw )

Utvecklingssamtalen hålls fysiskt (5Bs klassrum), om inte ni önskar annat.

Läxor v 40:
må - läsläxa
tors - eng-glosor (finns även ute på hemsidan)

Ha en trevlig helg
// David och Sandra

Nya frånvarorutiner

Från och med 4/10 kommer vi på Noretskolans mellanstadium att införa nya frånvarorutiner när det gäller dagens första lektion. Den lärare som har eleverna första lektionen kommer att närvarorapportera, i Dexter, de elever som är närvarande på lektionen. Detta innebär att om en elev skulle vara frånvarande och inte är frånvaroanmäld så kommer ni som vårdnadshavare att bli notifierade via sms. Detta gör vi för att säkerställa att information om frånvaro når er på snabbaste sätt och för att vi lärare ska undvika att lämna klassen själv för att ringa och ta reda på vart frånvarande elever är.

När ni som vårdnadshavare får en notifikation om frånvaro kan ni göra ett av följande:

Om barnet är hemma p.g.a. sjukdom eller annan frånvaro – Frånvaroanmäl barnet via Dexter samt maila till ansvarig klasslärare.

Om barnet ska vara i skolan men ni får en frånvaroanmälan – Kontakta skolan på telefonnummer 0250-26677 (mellanstadiets personalrum). Om du inte kommer fram maila ansvarig klasslärare.

Frånvaroanmälan som inte är korrigerad innan 09.20 kommer att följas upp genom telefonsamtal till er vårdnadshavare.

Det är viktigt att era telefonnummer finns inskrivna och är uppdaterade på Dexter.

Senast uppdaterad: 30 september 2021