Veckobrev V.39

Hejsan

Veckan som gått

Denna vecka har vi börjat med ett nytt område inom NO som heter ”Frö till frö”. I går sådde vi våra plantor som nu står i vårt klassrum. Dessa ska vi sköta om och vattna tills dem blommar. I matematiken har vi börjat bekanta oss med decimaltal.

Nästa vecka

På måndag 27/9 är eleverna lediga och på tisdag 28/9 ska vi ut på vandring, se separat papper. Idag lägger Cecilia ut ett förinspelat informationsmöte, här kommer länken https://www.youtube.com/watch?v=Sad2-wqR-uw Länk till annan webbplats.

Från och med nästa måndag är skolans nya hemsida klar och då kommer alla veckobrev, kalendrar och information läggas ut där. Förhoppningsvis kommer alla mailadresser som finns i svenska lag att flyttas över, men kolla så att ni prenumererar på rätt klass och att ni har tillgång till all information som vi lägger ut. Ni som inte har lagt till eran mailadress sedan innan, behöver gå in på Noretskolan.se och prenumerera på klassen. Hör gärna av er om ni har några frågor. Nästa vecka kommer ni få en länk genom nya hemsidan där ni kommer kunna boka tid för utvecklingssamtal. Jag vill att ni fyller i talongen nedan och skickar tillbaka den till skolan så att jag vet att ni fått denna information.

Veckans ledtråd till ”Grey of the day” är ”Ökänt skräp”.

Jag vill påminna om vikten av att eleverna har med sig sin Ipad laddad varje dag till skolan då det är ett skolverktyg som vi baserar mycket av undervisningen på.

Veckans läxor

Svenska - läsa kapitel 6-10 i Fröken spöke i Ugglo och svara på frågorna som finns under uppgifter. Inlämning senast torsdag 7/10. Eleverna har alltså två veckor på sig att göra denna läxa.

Matematik – multiplikationstabellen steg 2, eleverna får med sig ett papper hem och den ligger även under fliken läxor i teams. Eleverna ska kunna de tal som står på papperet utantill, det kommer att bli ett läxförhör nästa fredag 1/10.

Kommande vecka

  • Måndag, eleverna Lediga
  • Tisdag, Höstvandring. (Se separat papper) Eleverna slutar ca 13.00
  • Matematikläxa fredag

Förvarningar

40-41 Samtalsveckor

Sjukanmälan

Under veckan som varit har vi haft en del frånvaro, vi vill påminna om vikten av att sjukanmäla i Dexter varje dag innan kl. 8.20 om barnet är sjukt. Att kontakta föräldrar som inte sjukanmält sitt barn tar värdefull tid av oss. Detta görs samtidigt som vi håller lektioner med de elever som är närvarande i skolan, vilket så klart påverkar undervisningen negativt. Så kom ihåg att sjukanmäla eleverna via Dexter eller på telefon 0250-26630 varje dag som de är frånvarande.

Senast uppdaterad: 27 september 2021