Veckobrev V.43

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 43.

Veckan som gått

Veckorna går fort och nu är det endast en vecka kvar tills att eleverna ska få ett välförtjänt höstlov. I teknik/fysik har vi detta vecka undersökt vad som krävs för att få en lampa att lysa. I SO jobbar vi vidare med Norden och i matematiken repeterar vi området decimaltal.

Imorgon fredag kommer Stefan Eschner på besök i klassen. Han jobbar som matematik- och fysiklärare på Mora gymnasium och berättar om matteklubben som de håller i på måndagskvällar.

Veckan nya mål som är att eleverna ska vid varje lektionsstart under tystnad komma in i klassrummet, hämta det material som behövs och sätta sig på sin plats. Det går framåt men behöver jobbas in ytterligare.

Höstvandring

På tisdag ska vi ut och vandra. Skoldagen börjar precis som vanligt i klassrummet. Vi utgår sedan från skolan och vandrar upp mot Rödmyren- och Färnäsområdet. Skolan bjuder på hamburgare och en festis. Eleverna behöver ha med sig en vattenflaska och de får även ta med sig fika (ej godis, läsk eller nötter. Alltså inget från godishyllan). Viktigt att eleverna har ingådda skor och kläder efter väder. Ett sittunderlag är att rekommendera, det fungerar även med en tidning i en plastpåse.

Sista dagen innan lov

På fredag får eleverna gärna klä ut sig i valfri kostym. Dock ingen mask som täcker ansiktet. Vi klasslärare bjuder på popcorn och saft. På förmiddagen kommer vi att ha lite roliga aktiviteter tillsammans med eleverna. På eftermiddagen kommer Erika som har jobbat med nätsmart i klasserna att ha ett avslutande besök. Denna gång har hon sällskap av polisen, som kommer att informera om vilka följder handlingar på nätet kan få.

Nästa vecka

  • Måndag - Vaccination
  • Tisdag - Höstvandring
  • Onsdag – idrott inomhus
  • Fredag – idrott inomhus, utklädnad, nätsmart.

Läxor

  • Måndag 24/10 – läxförhör multiplikationstabellen steg 6
  • Fredag 28/10 – inlämning läsläxa svenska

Förvarning

  • Höstlov V. 44
  • Skolstart 7/11 kl. 8.00

Övrigt

Studietiden kommer från och med nästa vecka att vara på torsdagar 13-14.30. Om du vill att ditt barn stannar under denna tid vill vi att ni kontaktar någon av oss lärare. Vi lärare kan även komma att ta kontakt med er vårdnadshavare om vi anser att eleven behöver stanna på studietiden för att arbeta ikapp med något ämne eller område.

Det är fortfarande ett stort problem med oladdade iPads/tangentbord. Se till att iPaden följer med laddad till skolan varje dag. Prata även med era barn om hur viktigt det är att telefonerna lämnas in vid skoldagens start.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 20 oktober 2022