Veckobrev vecka 20

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 21.

Veckan som gått

Veckan har bjudit på strålande väder och vi har bland annat varit på skolbio och sett Nelly Rapp monsteragent. I SO har eleverna fortsatt arbetet med individer och grupper. I svenskan har vi avslutat skrivprojektet Huset. I matematiken har vi avslutat arbetet med datum och tid. I ämnet NO har vi avslutat en del av området kemi med ett prov. Under engelskalektionerna har eleverna denna vecka fått skriva texter om sin eller en påhittad familj.

Nästa vecka

  • Tisdag – idrott utomhus
  • Onsdag - polisbesök i alla klasser på mellanstadiet
  • Onsdag - Läxa svenska/samhällskunskap: intervjua en äldre person
  • Torsdag och fredag är vi lediga!

Veckans läxor

Eleverna kommer under fredagen få med sig hem en läxa där de ska intervjua en äldre person om skolan. Detta är ett samarbete mellan ämnena svenska och samhällskunskap och ska redovisas under onsdagens svenskalektion i mindre grupp.

Förvarningar

Under vecka 22 kommer eleverna att ha elevens val tisdagen den 31 maj och onsdagen den 1 juni. Eleverna har valt olika aktiviteter och deras val kommer inom kort att presenteras. Vissa val kräver att man kan ta sig med cykel då det sker utanför skolans område.

Föräldrainfo om Brott på nätet

Alla vårdnadshavare för elever i årskurs 1–9 i Mora kommun är inbjuda till föräldrainfo om Brott på nätet, 31 maj kl. 18.30 i Mora gymnasiums aula. För mer information följ länken:

Föräldrainfo om Brott på nätet - Mora grundskola (noretskolan.se) Länk till annan webbplats.

Övrigt

Vi har under veckan infört ett stjärnsystem i klassen. Detta för att vi tillsammans ska arbeta mot samma mål, som är bra gemenskap och arbetsro i klassen. Klassen kommer gemensamt kunna samla stjärnor om det varit en bra skoldag (en stjärna per dag).

Kriterier:

  • Man lyssnar på genomgångar
  • Man arbetar med uppgifter efter sin förmåga

Detta upplägg är ett samarbete mellan klasslärarna och EP-lärare (bild, idrott, musik och slöjdlärare). Det är alltså vi vuxna som avgör om det varit en dag värd en stjärna. Vi har som mål att avsluta terminen med en rolig aktivitet onsdagen den 8 juni om målet uppnås.

Under de sista veckorna fram till sommarlovet kommer även rektor Cilla och studie- och yrkesvägledare Lina att besöka klassen en gång i veckan för att arbeta med klassens gemenskap och studiemotivation.

Vill även påminna om att eleverna ska vara ombytta till idrotten även om idrotten sker utomhus.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 20 maj 2022