Veckobrev inför v. 20

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 20.

Veckan som gått

I SO har eleverna påbörjat ett arbetsområde i samhällskunskap som heter Individer och grupper. I svenskan har vi avslutat arbetet kring ordklasser med ett prov, samt arbetat vidare med skrivprojektet Huset. I NO har vi jobbat vidare med kemiförsök och eleverna kommer att få göra ett kemiprov under kommande vecka.

Nästa vecka

  • Måndag - skolbio
  • Tisdag och torsdag – idrott utomhus
  • Torsdag - kemiprov
  • Fredag – läsläxa i svenska lämnas in

Veckans läxor och prov

Kemiprov torsdag 19/5. Eleverna får hem ett ”träna inför provet”-papper imorgon (fredag). Detta dokument läggs även ut i Teams.

På fredag 20/5 lämnas läsläxan in. Kom ihåg att lyssna när ert barn läser högt och skriv sedan under läxan.

Förvarningar

Eleverna är lediga 26-27/5 (v. 21).

Övrigt

På måndag 16/5 är det skolbio. Vi kommer att cykla tillsammans från skolan 8.20, så det är viktigt att eleverna kommer i tid denna dag. Kom ihåg att man måste ha hjälm. Idag (torsdag) är sista dagen för er vårdnadshavare att höra av er om ert barn inte har möjlighet att cykla.

31/5 och 1/6 har vi Elevens val-dagar på skolan. Eleverna har fått rangordna fyra alternativ inför detta. Vissa av aktiviteterna kräver att man har cykel samt hjälm, så prata gärna med era barn hemma om vilka val de har gjort för att försäkra er om att ni har den utrustning som krävs.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 13 maj 2022