Veckobrev V.19

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 19.

Veckan som gått

Det har varit en solig och trevlig vecka. I NO har vi, genom att utföra olika laborationer, listat ut vilka ämnen som fanns i de olika burkarna. I ämnet religion har eleverna avslutat området kristendomen med ett prov. Eleverna fokuserade superbra och visade sina kunskaper. I svenskan fokuserar vi på ordklasser och skriver vidare på ”Huset”. Nästa vecka kommer eleverna att få göra ett prov på de ordklasser som vi har arbetat med: substantiv, verb och adjektiv. I matematiken fortsätter vi med tid och datum. Vissa elever kommer att få med sig matteboken hem och räkna lite. Detta på grund av att de gör mycket annat under lektionerna och därför har hamnat efter.

Nästa vecka

Måndag – eleverna lediga.

Tisdag – skräpplockardag, handskar med till skolan.

Tisdag och torsdag – idrott utomhus.

Torsdag – prov ordklasser.

Fredag - engelska glosor.

Övrigt

Hjälp era barn med att komma ihåg att ladda sin iPad. Många elever kommer hit och kan inte genomföra vissa uppgifter på grund av att iPaden saknar batteri. Vi baserar mycket av vår undervisning på iPaden då det är ett av våra skolverktyg.

På tisdag nästa vecka kommer vi att städa vår skolgård i samarbete med ”Håll Sverige rent”. Vi vill gärna att eleverna tar med sig handskar som de kan ha på sig när de plockar skräp.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 5 maj 2022