Veckobrev inför vecka 12

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 12

Veckan som gått

I SO har eleverna avslutat arbetsområdet vikingarna med ett prov och påbörjat ett nytt inom religion och det nya är kristendomen. I svenskan har vi börjat skriva första kapitlet på Huset och börjat jobba med ordklassen substantiv. I NO har vi börjat arbeta med NTA-lådan kemiförsök.

Nästa vecka

  • Tisdag och torsdag – Inomhus
  • Fredag, glosförhör engelska
  • Fredag, multiplikationstest steg 5
  • Fredag, Läsläxa i svenska

Veckans läxor

På fredag 25/3 är det glosförhör i engelska, eleverna får med sig glosorna på papper hem imorgon fredag och orden kommer också att finnas på Teams.

På fredag 25/3 är det även multiplikationstest ”Steg 5” i matematik, eleverna får med sig dessa i pappersform men läggs även ut i Teams.

Från och med denna vecka kommer eleverna få med sig en läsläxa. Boken finns tilldelad i Ugglo och uppgifter får de med sig på ett papper under fredagen. Alla instruktioner finns på pappret.

Förvarningar

Övrigt

Det kommer att komma en elev på besök till klass 4b. Eleven har redan varit på ett besök under veckan, men ville komma en gång till för att hälsa på klassen för ett eventuellt skolbyte.

Försäljning av majblommor startar 1/4 för de elever som vill.

Många elever är hungriga under skoldagen. Vissa elever berättar att de inte äter frukost och andra behöver mer mellis än vad skolan erbjuder (skolan bjuder på en frukt per dag). Kolla med era barn så att de har ätit frukost så att de orkar en hel dag i skolan och om de behöver mer mellis så får de ta med till exempel extra frukt eller mackor.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 18 mars 2022