Veckobrev V.6

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 6

Veckan som gått

Denna vecka har vi varit i Grönklitt och åkt slalom. Det var verkligen en toppendag även fast solen lyste med sin frånvaro. I matematiken har vi avslutat området om geometri och kommer nu att fokusera på multiplikation och division. På NO-lektionerna har lärt oss om skillnaden mellan väder och klimat samt vattnets kretslopp. Detta område kommer vi att avsluta nästa vecka med ett litet test. Eleverna får med sig en sammanfattning på papper hem imorgon om vad de behöver kunna, den kommer även att finnas på Teams under kanalen NO och filer. I svenskan fortsätter vi med Varghunden och i SO om vikingarna. Det är väldigt många elever som varit frånvarande denna vecka så kom ihåg att ha koll på Teams.

Nästa vecka

  • Måndag, test om ”Väder, värme och kyla”
  • Tisdag och torsdag – Idrott (inomhus)
  • Fredag, glosförhör engelska
  • Fredag, multiplikationstest steg 2

Veckans läxor

På fredag 11/2 är det glosförhör i engelska, eleverna får med sig glosorna på papper hem imorgon fredag och orden kommer också att finnas på Teams.

På fredag 11/2 är det även multiplikationstest ”Steg 2” i matematik, eleverna får med sig dessa i pappersform men läggs även ut i Teams.

Frånvaro

När man är hemma en längre period behöver man ha koll på Teams där vi har skapat en ny kanal som heter frånvaro. Man går först in på sitt klassteam, sedan går man på kanaler. Där kommer uppgifterna som går att genomföra hemma att skrivas ut i mån av tid. Viktigt att eleverna har sin Ipad hemma. Skolböcker och Ipads som behövs kommer att läggas ut i en postlåda som finns utanför den administrativa delen av skolan märkt ”Frånvaro”. Vi meddelar vårdnadshavare när vi lagt ut material.

Förvarningar

-V.7 simvecka

-V.8 utvecklingssamtal

-V.9 sportlov

Övrigt

Studiestugan är öppen igen. Den äger rum på torsdagar mellan kl. 14.20-14.50 och är ett bra tillfälle för eleverna att jobba ikapp, få hjälp med läxor eller fördjupa sig i något man tycker är roligt.

Påminn gärna era barn om att de behöver ha sin Ipad laddad, detta för att vi baserar mycket av undervisningen på den.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 3 februari 2022