Veckobrev V.5

Hej!

Här kommer veckobrevet inför vecka 5

Veckan som gått

Eleverna har arbetat flitigt denna vecka och har bland annat fått vara med och skapa nya regler för mellanstadiet. Vi jobbar vidare med geometri på matematiken och vikingarna på SO. I svenskan har vi startat upp ett arbete kring boken Varghunden som elever kommer att få läsa tillsammans och arbeta med genom att svara på frågor till texten, diskutera och träna ordförståelse.

Nästa vecka

  • Tisdag – Alla på snö i Grönklitt
  • Torsdag – Idrott (inomhus)
  • Fredag, glosförhör engelska
  • Fredag, multiplikationstest steg 1

Veckans läxor

På fredag 4/2 är det glosförhör i engelska, eleverna får med sig glosorna på papper hem imorgon fredag och orden kommer också att finnas på Teams.

På fredag 4/2 är det även multiplikationstest ”Steg 1” i matematik, eleverna får med sig detta i pappersform hem imorgon fredag och dokumentet läggs även ut i Teams i kanalen läxor, under filer och heter "steg 1".

Frånvaro

När man är hemma en längre period behöver man ha koll på Teams där vi har skapat en ny kanal som heter frånvaro. Man går först in på sitt klassteam, sedan går man på kanaler. Där kommer uppgifterna som går att genomföra hemma att skrivas ut i mån av tid. Viktigt att eleverna har sin Ipad hemma. Skolböcker och Ipads som behövs kommer att läggas ut i en postlåda som finns vid utanför den administrativa delen av skolan märkt ”Frånvaro”. Vi meddelar vårdnadshavare när vi lagt ut material.

Förvarningar

Utvecklingssamtalen kommer att hållas vecka 8 och genomförs då dagtid under tisdagen och onsdagen. Mer information om bokning av tid kommer inom kort.

Övrigt

Från och med nästa vecka börjar studiestugan igen. Den äger rum på torsdagar mellan kl. 14.20-14.50 och är ett bra tillfälle för eleverna att jobba ikapp, få hjälp med läxor eller fördjupa sig i något man tycker är intressant.

Trevlig helg!

Anette Olofsson (anette.olofsson@mora.se)

Emma Juhlin (emma.juhlin@mora.se)

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Senast uppdaterad: 27 januari 2022