Veckobrev inför v. 48

Här kommer veckobrevet inför v. 48.

Veckan som gått

Under veckan har vi arbetat vidare med läsförståelse i svenska, tränat på hårda och mjuka vokaler och lärt oss om naturen på hösten i NO. Den 30/11 har eleverna prov i NO. I SO har eleverna så smått börjat med ett projekt om en vikingaby, där man får skapa egna karaktärer och så småningom bygga upp en historia kring en påhittad vikingastad. Detta projekt kommer att pågå fram till jul. I engelskan jobbar vi vidare i arbetsboken, samt att vi startar upp ett litet projekt där fokus kommer att ligga på att tala engelska och att kunna presentera sig själv.

Här nedan följer information från vår rektor, Cecilia Grudd:

Vi kommer att intensifiera arbetet med att öka studieron och tryggheten i 4A. Det är alltid ett stort steg att byta stadie med allt vad det innebär i form av nya lärare och ny lärmiljö. Det spelar även in att eleverna utvecklas både som grupp och som individer i olika takt och med olika behov. Med det underlag vi har från både hälsosamtalen, klasskonferensen och i andra samtal med elever och lärarna så framkommer att vi behöver arbeta med att öka studieron och därmed även tryggheten i klassen. Det kommer vi att påbörja inom kort. Vårt elevhälsoteam kommer att finnas med och leda det arbetet. Inledningsvis delar vi klassen i mindre samtalsgrupper där vi kartlägger nuläget i klassen och sedan kommer vi rikta in oss på gruppstärkande övningar och arbetssätt. Detta arbete kommer att pågå under en längre tid och vi kommer följa upp det fortlöpande. Det är bra för er vårdnadshavare att känna till detta och att även samtala med ditt barn hemma om hur det utvecklar sig. Ni är viktiga i vårt arbete här på skolan. Eleverna kommer få information om detta i klassrummet. Ni är välkomna att höra av er om ni har några frågor.

Cecilia Grudd, rektor 0250-263 74.

Nästa vecka

• NO-prov 30/11. Eleverna har fått hem ett papper på vad man ska kunna. Denna information ligger även ute i Teams.
  • Glosförhör i engelska 1/12. Eleverna har fått med sig glosorna hem, men de finns även att tillgå i Teams. Ny glosläxa delas ut 1/12.
  • Läsläxan lämnas in 3/12 (läs valfri bok 3x10 min, sammanfatta vad du läst, vuxen skriver under).

Trevlig helg och första advent, vi hörs nästa vecka!

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Stefan Swén (stefan.swen@mora.se)