Veckobrev inför v. 46

Här kommer veckobrevet inför v. 46.

Veckan som gått

Vi är nu tillbaka efter höstlovet och har under veckan börjat jobba med historia i SO, tränat på klockan i matte samt jobbat med sambandsord, meningsvariation och läsförståelse i svenskan.

Som ni nog märkt har det inte funnits någon läsläxa i Ugglo denna vecka, eftersom klassen behövde lite extra tid att färdigställa sina egna berättelser och lämna in dessa. Från och med måndag kommer en ny läsläxa, dock med ett nytt upplägg: Läsläxorna kommer fortfarande ges ut på måndagen och samlas in på fredagen, men inte längre via Ugglo. Eleverna kommer från och med nästa vecka att välja valfri bok (antingen en som finns i hemmet eller en lånebok via skolans bibliotek) och har under varje vecka i uppdrag att läsa i boken i minst 10 minuter under 3 tillfällen per vecka. Eleverna kommer att få varsin skrivbok, där de ska göra en kort sammanfattning om vad läsningen handlat om. En vuxen i hemmet ska sedan skriva under sammanfattningen, gärna med en kommentar om hur läsningen gått. Uppmuntra även gärna era barn till en stunds högläsning, som en variation till den tysta läsningen.

Med start onsdag 17/11 kommer det även att läggas till en engelsk glosläxa, som kommer att vara återkommande varje vecka. Glosorna delas ut varje onsdag och glosförhöret sker alltid onsdagen veckan efter.

Från och med måndag 15/11 kommer vi att starta med nya rutiner när det gäller öppning och stängning av ytterdörrarna till våra kapprum som är anslutna till klassrummen. Kapprummen kommer att låsas upp kl. 08.00 och låses igen när eleverna har slutat för dagen. Det betyder att eleverna bör anlända till skolan tidigast kl. 08.00. Eleverna kommer att uppmanas att lämna skolan när skoldagen är slut.

Sammanfattningsvis gäller följande:

• Läsläxa med nytt upplägg – läsa valfri bok, förälder skriver under
  • Glosläxa i engelska: varje onsdag med förhör onsdagen veckan efter
  • Ytterdörrar till kapprum låses upp kl. 08.00 och låses vid skoldagens slut

Trevlig helg, vi hörs nästa vecka igen!

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Stefan Swén (stefan.swen@mora.se)