Veckobrev inför v. 43

Här kommer veckobrevet inför vecka 43.

Veckan som gått

Under denna vecka har eleverna upptäckt att pollineringen av blommorna fungerade, eftersom det nu har börjat utvecklas frökapslar på flera av plantorna. Plantorna kommer få vissna ner under höstlovet (v. 44) för att vi sedan ska kunna skörda fröna. I svenskan har vi jobbat med stavning av ng-ljudet samt fortsatt med våra egna berättelser.

Nästa vecka

• Läxförhör i engelska (am, are, is) på måndag 25/10. Eleverna har fått hem ett papper att träna på.
  • Läsläxa i Ugglo kommer på måndag 25/10 och ska vara inne senast fredag 29/10.
  • Egen berättelse ska vara färdig och inlämnad via Teams senast fredag 29/10.

Övrig information

Personalen på mellanstadiet har uppmärksammat att elever i årskurs 4-6 både använder och bjuder andra elever på tobak under skoltid. Vi försöker att upplysa eleverna om tobaksanvändningens hälsorisker och om hur användning av beroendeframkallande medel kan påverka oss i det långa loppet. Vi vill att ni där hemma är uppmärksamma samt diskuterar detta med era barn.

Fredag 29/10 är sista dagen innan höstlovet och många elever har önskat att få komma utklädda till skolan den dagen med tanke på att det är Halloween, vilket vi har godkänt. Man får dock inte ha mask för ansiktet eller sminka sig på ett sätt så att det liknar en heltäckande mask. Sunt förnuft gäller! Det är självklart helt frivilligt att klä ut sig denna dag.

I klassen kommer det även att införas en ”studiestuga” på torsdagarna framöver, med start v. 43. Detta för att de elever som vill hinna ikapp, göra läxor eller bara få lite extra stöd och hjälp utanför lektionstid ska få känna att möjligheten till detta finns. Detta är något som är helt frivilligt och eleverna bestämmer själva om de vill delta från vecka till vecka. Studiestugan finns tillgänglig mellan 14.20-15.20 varje torsdag.

Ha en riktigt härlig helg så hörs vi nästa vecka igen!

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Stefan Swén (stefan.swen@mora.se)