Veckobrev v. 42

Här kommer veckobrevet inför vecka 42.

Veckan som gått

Den här veckan har eleverna ritat av samt med hjälp av en pensel pollinerat sina plantor i NO:n, så förhoppningsvis kommer nya frön att utvecklas så att cirkeln ”från frö till frö” blir sluten. I svenskan har vi bland annat arbetat vidare med ett nytt avsnitt av ”Läsmysteriet”, där barn löser olika uppgifter som behandlar strategier för läsförståelse. Vi har även hunnit med att göra ett par samarbetsövningar där eleverna utan att prata skulle ställa upp sig på olika vis, exempelvis utifrån hur lång man är. I engelskan har vi tränat på ”är” (am, are, is) och vi kommer att fortsätta med det även nästa vecka.

Nästa vecka

Det kommer i vanlig ordning en ny läsläxa i Ugglo på måndag, som ska vara inne senast fredag 22/10.

Även en läxa i engelska kommer att skickas ut i början på nästa vecka, där eleverna övar på ”am, are, is”. Det kommer sedan göras ett litet, skriftligt förhör på detta 25/10.

Övrig information

Det har börjat bli allt kyligare ute och det är därför bra att se över så att era barn har kläder med sig som är anpassade för vädret. Samtliga raster under dagen är uteraster och även idrottslektionerna är fortsatt utomhus.

Hoppas ni alla får en härlig helg så hörs vi nästa vecka igen!

Frida Broman (frida.broman@mora.se)

Stefan Swén (stefan.swen@mora.se)