Veckobrev vecka 45

Då är första veckan efter höstlovet avslutad. Eleverna jobbade på som vanligt, vi är så stolta över dem!

Igår har eleverna fått en ny engelskaläxa (chapter 9) och även fått första matteläxan i fyran. Matteläxan är ett papper som ska lämnas in senast på torsdagsmorgon. Det går jättebra att lämna in den tidigare om man är klar. Om man hellre gör läxorna i skolan är man välkommen på studietiden.

Angående studietiden har det blivit en lite ändring igen. Från och med idag är det Tom som håller i studietiden, ibland tillsammans med någon av oss. Vi håller tummarna att det inte blir fler ändringar framöver.

I veckan har vi börjat med NTA-lådan ”Frö till frö”. Vi kommer att arbeta med den här lådan på våra NO-lektioner ungefär fram till jullovet. Eleverna kommer bland annat att plantera ett frö, ta hand om växten och se hela livscykeln tills det blir ett frö igen.

Vi har även påbörjat ett värdegrundsarbete. Eleverna ser på korta filmer, diskuterar och tränar på att ge sig själv en positiv självbild och hur man ska vara mot andra.

På svenskan har vi de senaste veckorna arbetat med berättande texter. Det arbetet kommer vi att avsluta och kommer att lära oss mer om instruerande texter i stället.

I onsdags började den frivilliga Luciaträningen. Man har fått prova på en gång och efter det tagit ett beslut om man vill vara med i fortsättningen. Luciaträningen är på tisdagar och onsdagar under lunchrasten.

Nästa vecka på torsdag är det internationella läsdagen. Då börjar vi med 80 minuters läsning på morgonen. Eleverna får gärna ta med en bok hemifrån och om de vill även lite fika. Man kan såklart även läsa sin bänkbok.

Den 13:e och 14:e december kommer mellanstadiet ha elevens val. Eleverna ska få välja bland olika aktiviteter som vi kommer att presentera för dem nästa vecka. Vissa aktiviteter kommer hålla på utomhus eller på annat ställe i Mora. Nästa vecka på fredag ska eleverna göra sitt val.

Trevlig helg!

Hälsningar,

Charin, Kirsten & Maria

Inför v 46:

Studietid kl. 13.00 - 14.00 med Tom

Idrott inomhus

Luciaträning kl. 11:15-12:00

Luciaträning kl. 11:15-11:45

Internationella läsdagen, ta gärna med en bok hemifrån och ev lite fika.

Lämna in matteläxa nr. 1

Läxförhör engelska: Chapter 9, ta med engelska läxboken.

Idrott inomhus

Studietid kl. 13.00 - 14.00 med Tom