Veckobrev vecka 36

Nu är det slut på en vecka som var lite annorlunda. Eleverna har haft sina utvecklingssamtal under skoltid och vikarierna tog hand om klasserna istället för oss. I torsdag hade vi read hour, en väldigt mysig stund där alla eleverna läste i sina böcker i nästan 1,5 h. Det var helt knäpptyst i klassrummet och alla var försjunkna in i böckernas värld. Den här veckan har eleverna även fått sina efterlängtade iPads.

Angående iPads blir det så att elever inte kommer ha Apple-ID, vilket innebär att de inte får/kan ladda ner appar. IPaden är ett skolverktyg och minnet ska räcka till skoluppgifterna. Därför ska eleverna inte heller ta kort eller videos på iPaden på fritiden, utan bara om det är en uppgift i skolan. Bilder och videos som görs på fritiden blir raderade. Fodralet de har är av en annan sort än förut och det är inte tillåtet att ta ut iPaden ur sitt fodral. Utan fodral gäller inte försäkringen. Dessutom får de inte ha någon lösenkod på iPaden, för att skolan alltid ska ha tillgång till iPaden då det är ett skolverktyg.

Funkar inte iPaden som den ska eller har den t ex fått en repa är det viktigt att ni felanmäler så fort ni kan. Eleverna får då en blankett av oss som ni själva fyller i och lämnar in tillsammans med iPaden på IS/IT.

Nästa vecka på torsdag blir det både Skoljoggen och Matval. Skoljoggen börjar kl. 9:40 och håller på i en timme. Banan är 800 meter lång och eleverna går eller springer så många varv som möjligt under den tiden. 4B har egentligen idrott den timmen, så den idrottslektionen utgår. 4A har idrott på eftermiddagen som vanligt. Eleverna får gärna ta med sig en vattenflaska och en extra frukt att äta.

Eleverna i fyran har gjort fina affischer till matvalet på skolan under sina SO-lektioner. Eleverna har fått i grupp skapa affischer med en maträtt som de blivit tilldelad. Affischen skulle locka andra elever till att rösta på just den maträtten. Alla affischer är uppsatta vid matsalarna och i korridorerna så att andra elever kan se och bli lockade att rösta på just deras maträtt. Valet kommer att bestå av fem olika maträtter och det är FSK-6 plus Särskolan ska få rösta i valet. Valet kommer att göras på torsdag den 15/9, efter Skoljoggen. Årkurs 5 kommer sedan att räkna alla röster och den vinnande maträtten kommer att serveras i skolan torsdagen den 22/9.

I veckan har vi även börjat med olika screeningar och vi kommer fortsätta med det under resten av månaden.

Vi vill påminna er om föräldramötet nu på måndag den 12/9 kl. 18:00. Det är samling ute vid flaggstången och sedan går vi in till klassrummet.

Trevlig helg!

Hälsningar,

Kirsten och Maria

Inför v 37:

KL. 18.00 Föräldramöte

Idrott utomhus

Idrott utomhus för 4A

Skoljoggen, ta med en vattenflaska och gärna en frukt.

Matval

Läxförhör engelska + ny läxa