Inför utköps/återlämningsprocessen av Ipads

Under senare delen av vårterminen kommer eleverna få lämna tillbaka alternativt ni vårdnadshavare köpa ut elevens Ipad. När vi tittar över Ipadsen när de är i skolan ser vi att många elevers Ipads saknar utrymme och är lite sega för att det är många spel nedladdade. Det är även många bilder knäppta och videos skapade. Dessutom har vi haft en större utgiftspost än tidigare år för trasiga fodral och småskador. Det gäller givetvis inte alla men jag har idag varit in och pratat med alla elever i åk 3 om att det är viktigt hur man sköter om sin Ipad, att man berättar om något går sönder så det kan repareras. Och givetvis att Ipadens syfte är att den är ett skolverktyg i första hand. Jag har uppmanat eleverna, och gör samma sak här, att ni vårdnadshavare tittar igenom Ipaden tillsammans med ditt barn och rensar den på eventuella spel samt tankar över bilder och videor till andra enheter.

Har ni några frågor är ni varmt välkomna att höra av er till mig.

Cecilia Grudd, Rektor Noretskolan F-6 0250-26374

Senast uppdaterad: 1 februari 2022