Moras grundskolor blir en del av Dalabiblioteken.

Till vårdnadshavare

Moras grundskolors skolbibliotek blir en del av Dalabiblioteken. Dalabiblioteken är ett nytt samarbete mellan biblioteken i Dalarna. Detta innebär att alla i Dalarna får tillgång till ett gemensamt utbud av böcker, medier och tjänster exempelvis e- ljudböcker och strömmande film.

Det är helt gratis att låna och reservera böcker. Det finns heller inga förseningsavgifter eller andra avgifter för barn.

Ett nytt avtal och lånekort

Alla behöver godkänna ett nytt avtal för att ta del av det gemensamma utbudet i Dalabiblioteken. Det gamla avtalet gäller inte längre.

Elever i grundskolan kommer att använda sig av samma lånekort i sitt skolbibliotek som på folkbiblioteket.
Det är bra att ditt barn har ett eget lånekort. Om ditt barn inte har ett eget lånekort så kommer barnet ändå ha möjlighet att låna böcker på skolans skolbibliotek.

  • Barn upp till 12 år behöver målsmans godkännande för att teckna avtal.
  • På folkbiblioteket kan ni teckna nytt avtal och hämta ert nya lånekort. Adressen
  • till Moras huvudbibliotek är Köpmannagatan 41.

• Barn som är 13+ kan själva godkänna sina avtal digitalt med hjälp av BankID eller genom uppvisande av legitimation på biblioteken. Saknas BankID och legitimation behövs målsmans godkännande. Godkänn avtalet - en kort guide - Godkänn avtalet - en kort guide - Dalarnas bibliotek (dalabiblioteken.se)

Hemsidan är dalabiblioteken.se

På Dalabibliotekets hemsida går det att söka efter böcker och medier till exempel filmer. Här kan ni också få tips och inspiration på nya böcker att läsa.

Text

Senast uppdaterad: 5 maj 2023