Många inställda bussturer för eleverna i Mora.

Sedan skolan började förra veckan har det varit många inställda bussturer i Mora, vilket lett till att elever som har skolskjuts inte kunnat ta sig till skolan. Mora kommun har nu en dialog med Dalatrafik för att hitta en lösning på problemet så snart som möjligt.

  • Vi ser väldigt allvarligt på problemet då det inte bara innebär att eleverna riskerar att missa lektioner, utan även bidrar till otrygghet. Som förälder ska man kunna känna sig säker på att ens barn kommer fram till skolan på ett tryggt sätt, säger Inga-Lena Spansk, förvaltningschef för- och grundskoleförvaltningen i Mora kommun.

Mora kommun får ofta information om inställda bussturer från Dalatrafik kvällen innan och om det finns möjlighet läggs informationen ut på skolornas webbplatser. Dalatrafik lägger även ut alla inställda turer på deras webbplats. Det innebär dock att många vårdnadshavare inte hinner få någon information.

Dalatrafik förklarar att de inställda bussturerna beror på sjukfrånvaro hos personalen, vilket lett till personalbrist.

  • Vi försöker hitta en lösning tillsammans med trafikföretaget Transdev och Mora kommun så snabbt som möjligt. Trafikföretaget har nya rekryteringar på gång. Det tar dock lite tid innan de nya förarna lärt sig linjer och biljettmaskiner, säger Michael Lundström, trafikchef på Dalatrafik.

Så snart Dalatrafik ger nya besked eller ny information kommer skolorna att informera via sina webbsidor.

Läs mer om de inställda bussturerna på Dalatrafiks webbplats: https://www.dalatrafik.se/kundservice/nyheter/nyheter/installda-bussturer-i-moraomradet/ Länk till annan webbplats.

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Text

Senast uppdaterad: 31 augusti 2022