PRAO för årskurs nio

Nu börjar det bli dags att fundera på praoplatser, PRAOn är vecka 46

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Det börjar bli dags att fundera på var man i nian ska hitta en prao-plats och hur man ska tänka när man väljer platsen. PRAO står för praktisk arbetslivsorientering och är en obligatorisk del av utbildningen på grundskola. Att få se hur arbetslivet ser ut och fungerar är en viktig del i valprocessen, där det närmaste valet man gör är att ta ansvar för sina betyg i grundskolan och sedan vad man är intresserad av att gå för inriktning på gymnasiet.

Mitt tips inför PRAO-perioden i nian är att man använder den för att säkerställa sitt val till gymnasiet! Finns det flera program som man är intresserad av, ja men då kan man välja att dela upp sin vecka på fler arbetsplatser än en. Skulle det visa sig att praoplatsen inte alls var intressant, ja då har man blivit en erfarenhet rikare på vad man INTE vill göra i livet. Med andra ord så kan man alltid bli en erfarenhet rikare!

PRAO-perioden är vecka 46

På vår praoplattform samverka.nu kan man hitta en praoplats att boka, men man får mer än gärna hitta en egen praoplats och då skriver man in den i samverka.nu. I skrivande stund har vi inte fått in så många i plattformen men vi arbetar på att få ett större utbud och ni får gärna sprida ordet om att man som arbetsplats kan registrera sig i samverka.nu och skriva in specifika dagar man kan tänka sig att ta emot våra nior. Länk till samverka kommer här Samverka.nuLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Har ni några frågor så är ni välkomna att höra av er. Eleverna har inte fått informationen ännu, jag kommer att gå ut med den till dom under nästa vecka.

Karolina (Lina) Treson. Mail: karolina.treson@mora.se

Senast uppdaterad: 30 september 2022