SYV information

Vägledningssamtal

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej

Nu är det dags att planera för att välja program till gymnasiet. Valet görs i slutet på januari och jag har delat med mig av information till eleverna i nian om vad tidsplanen är. Vill man titta närmare på den allmänna tidsplanen så kan man gå in på dalarnaskommunförbund.se och läsa deras information om gymnasievalet, tidsplanen och även statistik från föregående år gällande antagningspoäng.

Noretskolan kommer att ha ett fysiskt föräldramöte under hösten och då kommer jag att förklara vad som krävs för att vara behörig att söka till de olika programmen. Mer info om det kommer på Noretskolans hemsida. Man kan alltid ringa eller mejla mig om man har några funderingar.

Under vecka 34 kommer ni att få brev med inbjudningar till vägledningssamtal, jag bjuder alltid in vårdnadshavare till första samtalet och det är bra om minst en av vårdnadshavarna kan följa. Jag har kortat ner samtalen iår till en halvtimme men behövs det längre tid så finns det möjlighet till det. Om ni inte har möjlighet att komma på det inbokade mötet så önskar jag att ni i första hand skickar ett mejl till mig (det går självklart att skicka ett meddelande på teams) och så försöker vi ändra tiden.

Hälsningar från Karolina (Lina) Treson, SYV på Noretskolan

Senast uppdaterad: 22 augusti 2022